Predškolci u poseti predsedniku opštine Mionica Bobanu Jankoviću

 

 

Ovogodišnji maturanti  iz predškolske ustanove „Neven“ bili su gosti predsednika opštine Mionica Bobana Jankovića. Prijem je organizovan u Skupštinskoj sali, a radoznali mališani oprobali su se i za govornicom. Oni su sa predsednikom Jankovićem razgovarali o vremenu provedenom u vrtiću, šta su do sada naučili, kakva su njihova interesovanja i šta ih očekuje u prvom razredu, već od septembra.

-Danas su budući prvaci bili moji gosti. Zaista su sjajni, zabavni, pametni i maštoviti. Oni su budućnost Mionice. Zato i zaslužuju najbolje uslove za odrastanje i školovanje. Zahvaljujući Vladi Republike Srbije uspeli smo da rekonstruišemo škole.  A naši budući prvaci po prvi put sešće u kompletno obnovljene i moderne škole i učiće iz udžbenika koje im opština poklanja. Uspeli smo da obezbedimo najbolje uslove za obrazovanje našoj deci-rekao je Janković.

Prilikom posete predškolaca, predsednik Janković uručio im je pokone, pribor, bojice, igračke, balone kao mali znak pažnje za njihov vredan rad i trud tokom pohađanja vrtića. A u septembru ih već očekuju novi besplatni komplet udžbenici.

Zahvaljujući sredstvima Vlade Republike Srbije, opština Mionica je u poslednjih sedam godina rekonstruisala školske objekte. Kompletno su renovirane osnovna i srednja škola u Mionici u vrednosti čak 338 miliona dinara. Za obnovu škole u Rajkoviću izdvojeno je 26 miliona dinara, za osnovu školu u Dučiću 4.4 miliona dinara, a za renoviranje četovororazredne škole u Bukovcu 1.2 miliona dinara, dok su u planu rekonstrukcija osnovih škola u Gornjoj i Donjoj Toplici.

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *