U Mionici produžen projekat „Usluge socijalne zaštite za osetljive grupe“

Predsednik opštine Mionica Boban Janković potpisao je Memorandum o saradnji sa Nemačkom organizacijom za međunarodnu saradnju (GIZ) kojim je produžen projekat „Usluge socijalne zaštite za osetljive grupe“ do kraja marta 2022. godine.

-Naš jedini zadatak kao lokalne samouprave jeste da brinemo o ljudima. I mi to neprestano radimo. Svakog dana. Cele godine. I u tome nismo sami. Naše programe i projekte podržava Vlada Srbije. U svim oblastima. Zahvljaujući našoj predanosti i pouzdanoj i permanentnoj podršci republičke vlasti, mi neprestano unapređujemo brigu o osetljivim grupama. Sporazum koji smo potpisali sa nemačkim GIZ-om, značajno će doprineti daljem razvoju i unapređenju usluga, krozanalizu i sagledavanje potreba i zahteva osetljivih kategorija stanovništva – izjavio je Janković.

Na teritoriji opštine Mionica, projekat je započeo 2019. godine, a sprovodi ga GIZ u saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. Cilj projekta ogleda se unapređenju usluga koje sepružaju osetljivim grupama (osobama sa invaliditetom, deci, starima, ženama, žrtvama nasilja, Romima, migrantima i drugima).

Kroz projekat, opština Mionica dobiće podršku međunarodnih i nacionalnih eksperata u cilju postizanja boljeg odgovora na potrebe korisnika usluga, a u obavezi je da na raspolaganje stavi svoje kadrove za potrebe zajedničkog planiranja i implementacije, ali i iznosi predloge za sprovođenje daljih aktivnosti u lokalnoj samoupravi.

Poslednjim rebalasnom budžeta, opština Mionica je za ovu godinu opredelila 22,9 miliona dinara. A predsednik opštine Mionica Boban Janković je nedavno sa ministarkom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darijom Kisić Tepavčević potpisao ugovor vredan 1.4 miliona dinara. Ova sredstva biće namenjena razvoju usluga socijalne zaštite i povećanju socijalne sigurnosti.

Više od više od 10 hiljada komada maski, isto toliko rukavica, više od 400 vizira, 288 litara alkohola, 360 litara hlorina i 13 beskontaktnih toplomera je GIZ donirao opštini Mionica u okviru projekta, a u cilju prevencije i zaštite od korona virusa.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *