Obavljena revakcinacija u KP domu, Poćuti, Stavama i Taoru

 

  

Uz redovan rad na vakcinalnom punktu „Narcis“ Dom zdravlja Valjevo je krajem prošle nedelje i za vikend obavio revakcinaciju u KP domu, Poćuti, Stavama i Taoru.

U četvrtak je u KP domu revakcinisana grupa zaposlenih i štićenika koja je prvu dozu AstraZeneke primila 13. marta. Osim njih 35 koji su primili drugu dozu vakcine, još osam je dobilo prvu.

Poćuta je bio prvi seoski centar u kojem je još 14. marta započeta organizovana imunizacija stanovništva, zajedničkom akcijom Opšte bolnice Valjevo i Doma zdravlja. U petak je 61 meštanin ovog i okolnih sela primio drugu dozu AstraZeneke, a troje prvu dozu.

Na Stavama je u subotu 57 žitelja ovog i susednih sela primilo drugu dozu Sinofarma, a još pet prvu dozu.

Mobilna ekipa Patronaže u nedelju je u Taoru Sinofarmom revakcinisala 13 ljudi, dok je prvu dozu primilo dvoje, sve u kućnim uslovima. U prostorijama osnovne škole u Donjem Taoru desetak meštana je iskoristilo prisustvo medicinske ekipe da prekontroliše zdravlje. Mobilne ekipe Doma zdravlja svakodnevno rade revakcinaciju i daju prve doze u kućnim uslovima.

Tri nedelje posle vakcinacije, sledeće subote će od 8 časova drugu dozu Sinofarma primiti meštani Valjevske Kamenice i okolnih sela u tamošnjoj ambulanti. U nedelju od 8 do 11 časova biće organizovana vakcinacija u ambulanti Dračić.

Prošle nedelje je u „Narcisu“ revakcinisano 1.366 građana (Sinofarm, Fajzer i AstraZeneka), a vakcinisano 691.

 

Prema informaciji Štaba za vanredne situacije Grada Valjeva zaključno sa 6. junom u Valjevu je prvu dozu primilo 27.208 ljudi, a obe doze 23.402 osobe (kompletno imunizovani).

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *