Valjevo-Lajkovac do novembra 2022.

Izgradnja brze saobraćajnice Valjevo-Lajkovac biće završena do kraja novembra 2022, godinu i više dana pre predviđenog roka, izjavio izvršni direktor kompanije Shandong Hi-Speed, Meng Jan, u razgovoru sa predsednikom Vučićem.

Predsednik Vučić je sa delegacijom kompanije Shandong Hi-Speed Group, na čelu sa Meng Janom i sa ambasadorkom NR Kine Čen Bo, razgovarao o tekućim projektima, kao i o potencijalima i planovima za buduću saradnju, saopštila je predsednikova Služba za saradnju s medijima.

Vučić je zahvalio predstavnicima kompanije na izuzetnoj dosadašnjoj saradnji i naglasio da je razvoj infrastrukture u Srbiji jedan od prioriteta čija realizacija umnogome doprinosi opštem rastu privrede i prilivu investicija u zemlju.

U tom kontekstu, sagovornici su posebnu pažnju posvetili projektu izgradnje brze saobraćajnice Valjevo-Lajkovac, kao jednog od najbitnijih segmenata na Koridoru 11. Izvršni direktor kompanije Shandong Hi-Speed Group je, tom prilikom obećao je da će radovi na ovoj deonici biti završeni do kraja novembra 2022, navodi se u saopštenju.

Kompanija Shandong Hi-Speed Group je izrazila interesovanje i za projekat izgradnje auto-puta Beograd (Borča)-Zrenjanin i Zrenjanin-Novi Sad u dužini od 110 kilometara, kao i za projekte izgradnje obilaznica oko Gornjeg Milanovca, Požege i Užice, o čemu će se voditi posebni razgovori.

Ocenivši saradnju sa kineskom kompanijom kao izuzetnu, predsednik je posebno zahvalio ambasadorki Čen Bo na ogromnom zalaganju u produbljivanju i jačanju saradnje između Srbije i Narodne Republike Kine, kao i na spremnosti da uvek uloži dodatne napore kako bi najveći i najzahtevniji infrastrukturni projekti u Srbiji dobili najkvalitetniju realizaciju od strane vrhunskih kineskih stručnjaka i izvođača, ističe se u saopštenju.

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *