Mioničani zadovoljni radom Centra za informisanje, više od 2.300 poziva tokom pandemije Kovid 19

 

Preko Centraza informisanje građana opštine Mionica, za vreme panedmije Kovid 19, pružena je pomoć za preko 2.300 građana. U koordinaciji s volonterima, centar je pomagao svim Mioničanima, koji su zatražili pomoć. Pomoć je obuhvatala najrazličitije potrebe građana, od dostave hrane, lekova, informacija o radu opštinskih službi i u vezi s vakcinacijom protiv Kovida 19.

Radom opštinskog Centra za informisanje građana, zadovoljna je većina Mioničana.U 2020. godini, i u prvih pet meseci 2021. godine, u centru, koji objedeinjuje rad svih opštinskih službi, uspešno je obrađeno skoro 3.000 zahteva.Reultati ankete, koja je sprovedena u martu i aprilu, pokazali su da je radom centra zadovoljno 72 odsto građana.Cilj ankete je bio da se utvrdi mišljenje i stav građana, da se čuju njihovi predlozi za unapređenje sistema, koji je ocenjen kao moćan alat u komunikaciji lokalne samouprave sa građanima.

– Veliki su benefiti ovog sistema. Štedi vreme, smanjuje gužve na šalterima. Građani žele da budu informisani, da mogu da prijave tekuće probleme i da znaju kada će ti problemi biti rešeni, a mi smo tu da na njihove zahteve ažurno odgovorimo. Posebnu pažnju smo posvetili komunikaciji u slučaju vanrednih situacija kada je vreme ograničavajući faktor – rekao je Boban Janković, predsednik opštine Mionica.

Janković ističe da je formiranje Centra bio jedan od najvažnijih koraka u cilju uspostavljanja kvalitetne, efikasne, odgovorne i dobro organizovane opštinske uprava koja će biti servis građana.

– Intenzivno smo radili na njegovom razvoju i unapređenju, a rezultati našeg rada se mere ovom pozitivnom ocenom naših građana. Dobra ocena našeg rada je podstrek da još više unapredimo celokupno poslovanje i još snažnije se posvetimo rešavanju potreba naših stanovnika – naglasio je Janković.

Značaj Centra najbolje ilustruju brojevi. U 2020. godini broj zahteva  povećan čak za  93,64 odsto  u odnosu na 2019. godinu. Od početka 2021. godine registrovano je 656 zahteva. Najveći broj odnosio se na JKP „Vodovod Mionica“ i to 327 zahteva, od čega je uspešno rešeno 74,92 odsto.

Centar za informisanje građana (CIG) osnovan 2018. godine. Objedinjuje sve ustanove u opštini Mionica. Građani putem besplatnog poziva preko broja 0800 50 50 55 mogu dobiti sve neophodne informacije, prijaviti kvar na vodovodnoj i kanalizacionoj mreži, kvar na javnoj rasveti, podneti prijavu inspekciji, dobiti kontakt telefone, raspitati se o aktuelnim događajima. Takođe, operateri u sistemu pružaju pomoć i oko prijave za vakcinaciju, prijave za aktuelnu novčanu pomoć od države i dr. sa ciljem da se ostvari što bolja komunikacija između lokalne samouprave i građana, kao i da građani na što jednostavniji način dolaze do potrebnih informacija.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *