Apel urodio plodom, za jedan dan u Mionici vakcinisano 170 građana

U Domu zdravlja u Mionici danas je vakcinisano 170 Mioničana. Građanima Mionice dostupne su vakcine svih proizvođača, Sputnjik, Sinofarm i Fajzer.

– Poziv na vakcinaciju bez zakazivanja naišao je na veliko interesovanja građana i Mionici. Današnji redovi u Domu zdravlja ukazuje da su građani razumeli i prihvatili činjenicu da samo ako se vakcinišemo u velikom broju, možemo pobediti Кovid 19, i nastaviti s normalnim životom. Posebno je važno što građani mogu da biraju između tri vakcine. Zahvaljujući državnom rukovodstvu, a pre svih predsedniku Aleksandru Vučiću obezbeđen je dovoljan broj vakcina za sve građane Srbije i Mionice – rekao je predsednik opštine Mionica Boban Janković.

Janković je pre nekoliko dana zajedno sa ministarkom državne uprave i lokalne samouprave Marijom Obradović i državnim sekretarom Ministarstva zdravlja dr Mirsadom Đerlekom, podelio pakete s vitaminima mioničkim penzionerima, i pozvao građane da se vakcinišu.

Glavni vakcinacioni punkt se nalazi u Domu zdravlja Mionica (gde na raspolaganju postoji još jedan dodatni punkt za pacijente koji nemaju zakazan termin). A svake srede u prepodnevnim satima vakcinacija se sprovodi i u ambulantama u Rajkoviću i Banji Vrujci.

Pored toga, mobilne ekipe Doma zdravlja uz pomoć opštine Mionica. svake srede obilaze sela u mioničkoj opštini i stare i nemoćne, dovoze do vakcinalnih punktova, ili ih vakcinišu na licu mesta.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *