JOŠ 1000 doza Sinofarm vakcina za Valjevo: Vakcinacija i bez zakazanog termina

Dobra vest za sve Valjevce.Pristiglo je još 1.000 doza Sinofarm vakcina, koje će biti raspoređene za građane koji su zakazani, ali i za one koji žele da se vakcinišu a  nemaju zakazan termin.

Svi  zainteresovani za vakcinaciju protiv korona virusa, a nisu se prijavili preko portala eUprave, moći će bilo kada da dođu na vakcinalni punkt u hotelu „Grand“.

Tim za vakcinaciju biće organizovan tako da će jedan deo biti zadužen za davanje prve doze zakazanima i za revakcinaciju, dok će se u drugom delu sale realizovati vakcinacija za nezakazane, tako da neće biti vraćanja ljudi, kaže koordinator vakcinalnog punkta Doma zdravlja Vladimir Dimitrijević.

U planu je organizovanje vakcinacije u seoskim sredinama. Trebalo bi da ovom akcijom budu obuhvaćena sva valjevska sela. U subotu, 10. aprila od 9 sati u školi u Miličinici biće organizovana prva. Preko Mesne zajednice za vakcinaciju se prijavilo stotinak meštana tog kraja, a mogu doći i drugi zainteresovani žitelji. Mobilna ekipa će vakcinu dati u nekoliko domaćinstva čiji članovi iz zdravstvenih razloga ne mogu doći na punkt za imunizaciju.

Od početka imunizacije u Valjevu su date 26.282 doze vakcine protiv korona virusa. Više od dve trećine imunizovano je Sinofarm vakcinom i to uglavnom starija populacija, dok su se mlađi odlučivali za Fajzer ili Sputnjik.

Prvu dozu Sinofarma primilo je 9.497 Valjevaca, od toga drugu dozu njih 9.329. Vakcinom Astra zeneka vakcinisano je 684 ljudi. Ruske Sputnjik V vakcine imunizovano je 2.439 osoba, od toga drugu dozu je primilo 1.803. Fajzer vakcinom imunizovano je 1.427 lica, od toga 1.103 je revakcinisano.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *