Narodna poslanica Ivana Nikolić za Profil: Srpska napredna stranka se bori da menja Srbiju

Poslanica Srpske napredne stranke (SNS) u Narodnoj Skupštini Republike Srbije Ivana Nikolić govorila je za emisiju Profil, medijske mreže Info24, o borbi protiv pandemije Kovida-19, rezultatima koje je SNS postigla od dolaska na vlast u Srbiji, bivšem režimu, zašto je njen izbor bila SNS, ali i tome kako danas žive građani Uba gde obavlja funkciju predsednice Skupštine opštine.

Da ste Ivanu Nikolić, kaže, pitali u martu prošle godine koliko će dugo trajati pandemija Kovida-19 rekla bi dva, tri meseca. Međutim, svi smo svedoci da se i posle godinu dana ceo svet pa i Srbija bori protiv ove zdravstvene krize.

 „Mi smo se iz situacije u situaciju prilagođavali i da nije bilo teških reformi i mera koje je sproveo predsednik Aleksandar Vučić, pitanje je da li bi naš zdravstveni sistem mogao da izdrži sve ovo. Da nije bio ojačan zdravstveni sistem, mi ne bismo mogli da nabavimo ni testove ni medicinsku opremu ni respiratore“, kazala je Nikolić.

Podsetila je na kako se izrazila „hajku“ koja je vođena protiv predsednika Srbije u trenutku kada je ulagao napore da nabavi dovoljan broj respiratora za teže obolele od virusa korona.

Ivana Nikolić

„Da su se oni pitali, mogu slobodno da kažem bivši režim, verovatno se ne bi ni potrudili. Setite se 2013. godine, kolike su bile plate zdravstvenim radnicima, doktora specijaliste oko 65.000 dinara, medicinske sestre 32.000 dinara,  a sada na kraju 2020. godine, imali smo analizu, plate doktorima su uvećane za 60%, a medicinskim sestrama za 70%. I mi jačamo zdravstveni sistem, obnovili smo bolnice, napravili smo nove bolnice…mi dajemo podršku našim lekarima kroz ovaj primer povećanja plata. A šta su oni radili? Sećate li se da su predstavnici bivšeg režima  vođeni Draganom Đilasom u osam sati umesto da podrže naše lekare, lupali u šerpe“, ispričala je Nikolić.

Istakla je značaj izgradnje kovid bolnica, kako bi se obezbedili kapaciteti da „naš zdravstveni sistem ne pukne“.

„A oni kažu da li te bolnice koje su izgrađene imaju građevinsku dozvolu, da li je ova cev ovakva, da li je pukla, da li nije pukla, i sad zamislite u očima jednog običnog građanina koji ne zna da li će njegov bližnji roditelj, brat, sestra, koji je u teškom stanju, koji je u bolnici, da li će preživeti ili ne, a oni se pitaju da li je cev ovakva ili onakva, neke fotografije prilažu…“, primetila je Nikolić.

Prema njenim rečima, Dragan Đilas je u decembru govorio da to „što Vučić nabavlja nisu dobre vakcine“ i da će se Đilas i članovi njegove prodice imunizovati vakcinama „iz zemalja od kojih nismo dobili još uvek nijednu jedinu vakcinu“.

„Jer otprilike mana vakcina koje nabavlja Aleksandar Vučić je samo to što ih je on nabavio“, ocenila je Nikolić podsetviši da su kasnije stali u red i vakcinisali se što je bila potvrda da se imunizacija u Srbiji dobro obavlja.

Ponovila je da je Srbija među prvima u svetu kada je u pitanju proces masovne imunizacije protiv Kovida-19 i istakla da je taj rezultat postignut zahvaljujući  politici koju vodi predsednik Srbije i „iskrenoj borbi za očuvanje života i zdravlja naših građana“.

„Međunarodna reputacija koju naš predsednik ima je nacionalno dobro i to se sad pokazalo“, istakla je Nikolić.

Apelovala je na građane, posebno mlade, da se uzdrže od organizovanja i prisustva na tzv. kovid žurkama i da imaju strpljenja, poštuju protivepidemijske mere i vakcinišu se.

Rekla je da je primila prvu dozu kineske vakcine u Domu zdravlja u Ubu i poručila da je svaka vakcina bezbedna.

Govoreći o politici koju vodi predsednik Srbije i SNS, Nikolić je rekla da je njena suština borbaza bolji životni standard, za ostanak mladih u Srbiji.

Ivana Nikolić

„Ako neko kaže nema ovde posla idem u tamo neku zemlju, idem u inostranstvo da radim, mi kažemo mi smo spustili nezaposlenost sa 26% na ispod 10%. Odličan rezultat smo napravili i borimo se uprkos celoj ovoj situaciji sa pandemijom, borimo se da očuvamo naša radna mesta“, kazala je Nikolić.

Osim ostalog, navela je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić otvorio 230 fabrika, da je Srbija dana je premrežena putevima….

„Prosečna plata je bila 150 evra, minimalna zarada nam je sada 32.000 dinara, a prosečna plata u Srbiji je u ovom trenutku oko 550 evra. Plan nam je da u skaldu sa našim jasnim programom i planom „Srbija 2025“ do kraja  2025. godine prosečna plata bude 900 evra“, navela je Nikolić.

Rekla je da su penzije sigurne, stabilne i da kontinuirano rastu.

„Dakle, to je politika. Beležimo takve rezultate i tu pobeđujemo, a znate šta je za njih (bivši režim) politika, vlast, moć i punjenje sopstvenih džepova“, kazala je Nikolić.

Ona je rekla da su svi koji napadaju Aleksandra Vučića na platnom spisku Dragana Đilasa.

„Za vreme njihove vlasti su određeni ljudi vršili državne funkcije, a sada su svi zaposleni u kompaniji koju drži Dragan Đilas. Ja sam o ovome govorila u Narodnoj Skupštini“, dodala je Nikolić.

Jedan od njih je, tvrdi, Ljuban Panić, bivši poslanik i predsednik Izvršnog odbora DS-a, sada sekretar u Đilasovoj stranci, zatim,  Saša Vukadinović, bivši direktor BIA, zaposlen u kompaniji Multikom Dragana Đilasa, Dušan Nikezić, bivši skeretar u ministarstvu finansija zaposlen u Multikomu i član predsedništva stranke Dragana Đilasa, Marinika Tepić i drugi.

Inače, Ivana Nikolić je poslanica od 2016. godine, a 2014. se učlanila u Srspku naprednu stranku.

„Za razliku od drugih  stranaka koje se bore da pobede na izborima, SNS se bori da menja Srbiju i 2014. godine, ja sma već završila fakultet i zaposlila sam se, kada je Aleksandar Vučić govorio da moraju da se sprovedu reforme ja sam mu verovala i smatrala da je to jedini ispravan put za Srbiju… SNS na čelu sa Aleksandrom Vučićem je vratila veru u budućnost i da mladi ostanu u Srbiji“, rekla je pored ostalog Nikolić odgovarajući na pitanje zašto je SNS bila njen izbor.

Jedna je od brojnih mladih koja je pohađala i završila  Akademiju mladih lidera SNS za koju kaže da jeodlično organizovana i zahtevna i da je samo 2020. godine kroz nju prošlo više od 350 akademski obrazovnih lica.

Pričajući o Ubu, gde jepredsednica Skupštine opštine (prvi put u istoriji Uba žena je predsedavajuća lokalnog parlamenta)  istakla je da je to mesto doživelo ekspanziju razvoja od kako je na čelu te opštine Darko Glišić. Da su to i građani prepoznali svedoči podatak da je lista „Aleksandar Vučić-Za našu decu“ na poslednjim lokalnim izborima u Ubu, koju je Glišić predvodio, osvojila 83% glasova.

Od brojnih uspeha vlasti SNS-a u Ubu, Nikolić je navela izgradnju najmodernijeg vrtića zahvaljujući čemu su ukinute liste čekanja za upis dece u predškolsku ustanovu, izgradnju zatvorenog bazena u sklopu škole, gotovo potpuno obnovljenu niskonaponsku mrežu, izlazak na auto-put Miloš Veliki, prvu fabriku u  idnustrijskoj zoni i procenat nezaposlenosti koji je na republičkom nivou.

Najavila je kako je rekla izgradnju najmodernije zelene pijace i nastavak asfaltiranja puteva na seoskom području.

Uprkos pandemiji, ove godine u Ubu se završava rekonstrukcija savremeno opremljenog Doma zdravlja „koji izgleda kao bolnica“, a predstoji i otvaranje akva parka, rekla je Nikolić.

U Ubu su ponosni na brojne uspešne sportiste potekle iz tog kraja, zbog čega jedna ulica nosi ime Nemanje Matića, trg ime Radoslva Petrovića, stadion ime Dragana Džajića, a od ove godine Ub će imati i sportski muzej, prvi u Srbiji, kazala je Nikolić.

 „Sve to je postignuto zahvaljujući  odgovornom i predanom radu predsednika Darka Glišića i zahvaljujući podršci koju mi imamo od države i predsednika Aleksandra Vučića, on je nekoliko puta i posetio Ub, kao i predsednica Vlade Ana Brnabić…politika predsednika Aleksandra Vučića je ravnomerni razvoj Republike Srbije i mi to vidimo i meni je drago kadapričam sa mojim kolegama u Narodnoj Skupštini koji su sa juga , severa, istoka, zapada, da se nešto radi, da se gradi, da se otvaraju fabrike, da ljdui bolje žive, to nam je cilj, to je standard koji je postavio predsednik Aleksandr Vučić“, poručila je narodna poslanica SNS-a Ivana Nikolić.

Ko je Ivana Nikolić?

Ivana Nikolić je master inženjer saobraćaja. Rođena je 1989. godine u Valjevu. Po završetku osnovne škole u Ubu, pohađala je Srednju tehničku PTT školu u Beogradu. Na Saobraćajnom fakultetu Univerziteta u Beogradu stekla je zvanje master inženjer saobraćaja.

Nakon završenih studija, prvo radno iskustvo sticala je u Opštinskoj upravi opštine Ub, kao saobraćajni inspektor. 2016. godine izabrana je za narodnu poslanicu u Narodnoj skupštini Republike Srbije, a novi mandat joj je potvrđen na redovnim paralmentarnim izborima u junu 2020. godine. Članica je Glavnog odbora Srpske napredne stranke. Trenutno je student doktorskih akademskih studija na Saobraćajnom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Govori engleski jezik.

Kolubarski Info

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *