Grad Valjevo organizovao podelu paketića za decu sa sela

Janko živi u selu Sušica i ove godine mu je došao lično Deda Mraz i to na biciklu, kako bi mu uručio paketić. Janko ga je dočekao sa osmehom na licu:

„Nikada nisam video Deda Mraza i sad mi je doneo paketić“, rekao je Janko uz obećanje da će i on voziti bicikl kad poraste kao Nikola Tomić, momak koji je ove godine u ulozi Deda Mraza krenuo da obilazi valjevska sela i da tamošnjim mališanima uručuje paketiće.

U toku je humanitarna podela novogodišnjih paketića za decu iz ruralnih sredina, koju sprovodi Grad Valjevo, u saradnji sa Centrom za socijalni rad „Kolubara“ . U specijalnoj ulozi Deda Mraza se našao humanitarac Nikola Tomić, koji je sa svojim prijateljima Ivanom Miškovićem i Aleksandrom Simićem, član Udruženja “Vozi biciklu, produži život“ i koji je organizovao desetak akcija prikupljanja humanitarne pomoći širom Srbije. Ovi plemeniti mladići su i dobitnici nagrade Grada Valjeva za 2019. godinu u oblasti humanosti.

Nesebičnu pomoć u pripremi paketića za oko osamdesetoro dece dala je i trgovina „Žinasa“ tako da ovih dana Deda Mraz na bicikli donosi novodišnje paketiće deci koja žive na seoskom području.

Katarina Milićević, direktorka Centra za socijalni rad kaže da zbog epidemiloške situacije nije bilo moguće organizovati predstave za decu sa seoskog područja, ali da ih je zato obradovao Deda Mraz.

„U pitanju su deca uglavnom iz ruralnih područja koja inače nemaju priliku da prisustvuju predstavama i do kojih Deda Mraz teško dolazi. U saradnji sa Nikolom Tomićem smo se dogovorili da on bude Deda Mraz i da im na bicikli donese paketiće. U pitanju je 38 porodica sa skoro 80 dece koja se nalaze uglavnom u seoskom području“, kaže Katarina Milićević.

Član Gradskog veća Marko Jevtić, zadužen za socijalnu politiku se zahvalio donatorima, koji su bili spremni da pomognu da se jedna ovako lepa akcija sprovede.

„Zahvalio bih se naravno Nikoli i njegovom udruženju, ali i trgovini „Žinasa“ i vlasniku Saši Pavloviću, koji je pomogao da imamo ovako lepe paketiće za decu. Grad Valjevo će i ubuduće podržavati ovakve i slične akcije . Radićemo dosta na nekim novim merama u oblasti socijalne politike , ali i na unapređenju postojećih. Podsetio bih da smo od prvog januara uveli novu meru , a to je 40 000 dinara za svako prvorođeno dete u porodici“, rekao je Jevtić.

O Udruženju „Vozi biciklu produži život“ , građani Valjeva već su imali priliku da čuju. Iza njih je desetak velikih akcija prikupljanja humanitarne pomoći za decu ne samo iz Valjeva već i sa teritorije Kosova . Nikola Tomić iz ovog udruženja najavio je i prerastanje udruženja u humanitarnu organizaciju . „Razgovarali smo sa ljudima iz Gradske uprave, oni će nam pomoći da organizujemo to prerastanje u Fond ili humanitarnu organizaciju. Dogovorili smo se i o budućoj saradnji , pokazali su da su zainteresovani da isprate naše akcije i učestvuju u njima“, rekao je Tomić.

Kolubarski Info 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *