Branko Vuković novi član veća grada Valjeva

Miroljub Milovanović,  poljoprivrednik iz Taora , podneo je ostavku na mesto člana Gradskog veća , a na njegovo mesto Skupština grada izabrala je  Branka Vukovića, diplomiranog agroekonomistu  iz Valjeva.

Vuković je rođen 11.februara 1980. godine i otac je dva deteta. Kako se dalje navodi u njegovoj biografiji, završio je  „Prvu osnovnu“ školu ,  a zatim srednju „Ekonomsku školu“ Valjevo, smer ekonomski tehničar.

Studirao je „Poljoprivredni fakutet“, smer Agroekonomija. Ceo proces studiranja pratilo aktivno učestvovanje u raznim oblicima stručnog usavršavanja. Bio je  potpredsednik „Medjunarodne organizacije sudenata poljoprivrede“ (IAAS). Organizovao brojne seminare u zemlji za hiljade stranih studenata. Držao predavanja o poljoprivredi Srbije u preko 20 zemalja Evrope o čemu svedoče brojne diplome i sertifikati. Radio na projektima sa Institutom „Zemun  polje“ i „Institutom za ratarstvo i stočarstvo Novi Sad“. 

Radio je na projektima za održivi razvoj na osnovu čega je bio gost Medjunarodne organizacije za hranu i poljoprivredu u Rimu (FAO).

U zgradi Evropskog parlamenta u Briselu učestvovao je na debati o razvoju Balkana i pripremama za ulazak u EU.

Kao dugogodišnji član „Fonda za doškolovavanje mladih poljoprivrednika Borka Vučić“ aktivno radio na edukaciji poljoprivrednika, slanju mladih na prakse u inostranstvo, kao i na pomaganju istih u vidu poklanjanja tehničkih sredstava i stočnog fonda.

Bio je u konstantnoj vezi sa Ministarstvom poljoprivrede i tadašnjom ministarkom Ivanom Dulić-Marković sa kojima je saradjivao na mnogim projektima vezanim za poljoprivredu.

Radno iskustvo u sferi poljoprivrede najviše je vezano za prehrambenu industriju. Praksu je završio u Italiji i Sardiniji u preko 30 vinarija, fabrika za  proizvodnju mesa i mlečnih proizvoda i paradajza o čemu takodje govore dobijeni sertifikati.

U Belgiji je usavršio poznavanje proizvodnje piva gde je proveo odredjeni deo studija i imao priliku da se upozna sa radom preko 30 velikih pivara.

Branko Vuković je inače clan SPAS-a,  koalicionog partnera Srpske napredne stranke.

Kolubarski Info 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *