Štab za vanredne situacije grada Valjeva

Štab za vanredne situacije grada Valjeva, na 45. sednici održanoj 27.08.2020. godine, donosi sledeći zaključak:

  1.  Gradska uprava grada Valjeva dužna je da pre upućivanja zahteva Štabu za vanredne situacije grada Valjeva za odobravanje sportskih i kulturnih dešavanja, pribavi mišljenje Zavoda za javno zdravlje Valjevo.
  2. Predškolska ustanova „Milica Nožica“ Valjevo dužna je da u svom radu dosledno sprovodi sve mere propisane od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.
Štab za vanredne situacije

Na predlog Štaba za vanredne situacije grada Valjeva od 27.08.2020. godine, gradonačelnik grada Valjeva donosi Odluku o ukidanju vanredne situacije na teritoriji grada Valjeva proglašene zbog posledica izazvanih ekstremno velikim kišnim padavinama i pojavom bujučnih voda.

  1. Ukida se vanredna situacija na teritoriji grada Valjeva proglašena Odlukom o proglašenju vanredne situacije na teritoriji grada Valjeva broj: 011 – 61 / 2020 – 01 od 07.07.2020. godine zbog posledica izazvanih ekstremno velikim kišnim padavinama i pojavom bujučnih voda.
  2. Ova odluka stupa na snagu danom donošenja i biće objavljena u „Službenom glasniku grada Valjeva“.

Početak nove školske godine

Sve je spremno za početak nove školske godine u Valjevu, rečeno je na juče održanoj sednici Štaba za vanredne situacije grada Valjeva. Ove godine se pored redovnih priprema škola i obdaništa, velika pažnja obratila na higijenske uslove i grad Valjevo je nabavio svu potrebnu zaštitnu opremu, kako bi se sprečilo širenje Korona virusa.

U 21 školu na teritoriji grada Valjeva će od 1. septembra krenuti 10.000 učenika, a za sve njih i zaposlene u školama su obezbeđena higijenska sredstva i toplomeri
Sa Štaba apeluju i na roditelje da obrate pažnju na zdravstveno stanje svoje dece i da ako se pojave prvi simptomi bolesti, decu ne šalju u školu.

Na jučerašnjoj sednici Štaba za vanredne situacije je doneta sledeća naredba:

  1. Nalaže se Saobraćajnom preduzeću „Lasta“ AD Beograd uspostavljanje redovnog prevoza putnika na svim linijama gradskog i prigradskog prevoza, na teritoriji grada Valjeva. Redovne plaske primenjivati počev od 1. septembra 2020. godine.
  2. Predlaže se Saobraćanojm preduzeću „Lasta“ AD Beograd da linije prigradskog prevoza prilagodi režimu saobraćanja autobusa koji prevoze učenike za smenski rad škole, koji zbog trenutne epidemiološke situacije ustanovljenog 1. septembra 2020. godine.

Kolubarski Info / Štab za vanredne situacije 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *