Dragan Lazarević predsednik opštine Ljig u novom mandatu

Na današnjoj redovnoj  sednici SO Ljig ponovo je izabran na funkciju predsednika opštine Dragan Lazarević  (SNS), koji je na toj poziciji od 2014. godine. Funkciju zamenika predsednika opštine  u ovom mandatu obavljaće Milomir Radojičić (SPS).
Dragan Lazarević
Dragan Lazarević, Foto: TV Ljig
– „ Zahvalio bih se na poverenju koje mi građanke i građani Ljiga ukazuju još od 2014. godine i trudiću se da i u ovom mandatu  to opravdam  i zastupam interese građana, i da ću časno i odgovorno vršiti dužnost odbornika u interesu građana opštine Ljig.” –  istakao je u svom izlaganju Dragan Lazarević, predsednik opštine Ljig.
sednica Ljig
sednica Ljig, Foto: TV Ljig
Prethodno na konstitutivnoj sednici lokalnog parlamenta, za predsednika Skupštine izabran je Veselin Šiljegović, za zamenika predsednika Skupštine Marina Milaković, dok je za sekretara Skupštine  postavljena Marija Filipović.
sednica Ljig
sednica Ljig, Foto: TV Ljig
Ljiška Skupština od  ovog saziva broji 23 odbornika. Najviše mandata, 12 osvojila je SRPSKA NAPREDNA STRANKA, GRUPA GRAĐANA „ZA OPSTANAK I BUDUĆNOST LJIGA I KAČERA” – DR MIROSLAV MAKSIMOVIĆ – MIKI sa ukupno 4 odbornika, SOCIJALISTIČKA PARTIJA SRBIJE  sa 3 odbornika, , GRUPA GRAĐANA „ZAJEDNO I ODLUČNO ZA OPŠTINU LJIG” – MR DRAGAN STEVANOVIĆ – PERSINAC, DIPL.INŽ. sa 3 odbornika i GRUPA GRAĐANA „VREME JE ZA BOLJI LJIG – MIHAILO ZEČEVIĆ” sa 1 odbornikom.
sednica Ljig
sednica Ljig, Foto: TV Ljig
Na predlog kandidata za predsednika Opštine Ljig izabrani su i članovi Opštinskog veća koje od ovog saziva broji ukupno 5 članova, uz predsednika Opštine i njegovog zamenika. Članovi koje je izabrala Skupština su: Goran Milovanović za oblast sporta, Vladimir Nerić, za oblast privrede, Milovan Marković, za oblast poljoprivrede, Gordana Obradović, za oblast socijalne politike i Mihailo Zečević za oblast saobraćaja.
Kolubarski Info / Andrijana Srećković / Foto: TV Ljig

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *