Prof. dr Snežana Rakić (SNS) novi predsednik Skupštine grada Valjeva, Viktor Mićić zamenik, socijalisti u opoziciji

Novi predsednik Skupštine grada valjeva je prof. dr Snežana Rakić (SNS), inače doktor ekonomije, a za njenog zamenika izabran je Viktor Mićić. Koalicija SPS – JS ovoga puta nije podržala predlog Srpske napredne stranke za skupštinske funkcionere, pa su se tako valjevski socijalisti našli u opoziciji.

Snežana Rakić
Snežana Rakić, Foto: Željko Bošković

Konstitutivna  sednica Skupštine  grada Valjeva održana je danas. Od 51 odbornika, koliko broji skupština, sednici je prisustvovalo njih 50. Javnim glasanjem, izabrani su članovi verifikacionog odbora, koji su izvršili pregled izbornog materijala za izbor odbornika Skupštine grada i dodeli su mandate odbornicima, nakon čega je skupština jednoglasno to i usvojila.

Snežana Rakić
Snežana Rakić, Foto: Željko Bošković

U novom skupštinskom sazivu  Srpska napredna stranka ima 31 odbornika, koalicija SPS – JS 16, SPAS 2 i po jedan odbornik je iz GG Lokalni front Va – Slobodni ljudi i Za kraljevinu Srbiju. Na predlog odborničke grupe Srpske napredne stranke, prof. dr Snežana Rakić, inače doktor ekonomije, izabrana je za predsednika Skupštine grada Valjeva.  Za njeno  imenovanje glasalo je 32 odbornika, dok su dva bila protiv.  Za zamenika predsednika Skupštine izabran je Viktor Mićić, ekonomista, za koga je glasalo 30 odbornika, sa 3 glasa protiv.

Viktor Mićić
Viktor Mićić, Foto: Željko Bošković

Koalicija Socijalistička partija Srbije – Jedinstvena Srbija, ovoga puta, a nakon protekle četiri godine, gde je vršila vlast sa Srpskom naprednom stranjom, nije podržala kandidate za predsednika i zamenika predsednika Skupštine, uz obrazloženje da nemaju ništa protiv, ali i da će biti konstruktivna opozicija, a sve u cilju donošenja boljih odluka za bolji život Valjevaca. Nisu glasali ni protiv, već su u kutije ubacili prazne listiće.

Lazar Gojković
Lazar Gojković, Foto: Željko Bošković

„Pratićemo i ocenjivati sve  potez vlasti – i gradonačelnika, i veća i skupštine i podržvati ono što je dobro, ali ćemo i konsruktivno uputiti kritiku svaki put kada je to potrebno“, kaže Dragan Popović , odbornik Jedinstvene Srbije.

Za sekretara Skupštine grada Valjeva izabrana  je Branka Rosić, diplomirani pravnik.

Branka Rosić
Branka Rosić, Foto: Željko Bošković

Za Kolubarski Info iz Valjeva, Nada Dželebdžić

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *