Otvoren 4. Internacionalni art fest

Promocijom zbornika „Naša susretanja“ koji sadrži radove učesnika sa prošlogodišnjeg 3. Internacionalnog art festa, sinoć je u holu Centra za kulturu otvoren 4. Internacionalni art fest koji će trajati tokom avgusta.

„ Odlučili smo da art fest ipak održimo u avgustu, naravno po svim merama i preporukama koje su još uvek na snazi. Nadamo se da će ove mere u narednom periodu popustiti, tako da ćemo moći Internacionalni fest, kao i neke druge manifestacije održavati uz veći broj posetilaca na otvorenom i zatvorenom prostoru. Centar za kulturu će kao i do sada uvek podržavati ovakve programe i manifestacije“, rekao je direktor Centra za kulturu Nemanja Rasulić.

4. Internacionalni art fest

Učesnici na ovom festivalu su autori iz Valjeva i okoline i autori iz inostranstva, koji zbog virusa nisu mogli da prisustvuju na ovogodišnjem festivalu, ali će njihovi radovi biti predstavljeni. Dejan Bogojević se zahvalio svim učesnicima, organizatorima i svečano otovorio 4. Internacionalni art fest.

4. Internacionalni art fest

„Sa zadovoljstvom otvaram 4. Internacionalni festival, koji će trajati tokom avgusta. Biće tu izložbi, promocija, muzičkog programa, ali u ovom trenutku se ne vezujemo za datume, već će sva dešavanja tokom avgusta meseca biti posvećena art festu. Najviše sam ponosan na to što smo i mladima dali šansu da učestvuju pored vrhunskih umetnika iz zemlje i sveta, tako da su i ove godine učesnici mladi i talentovani valjevski srednjoškolci“, naglasio je umetnički direktor Art festa Dejan Bogojević.

Prve večeri festivala nastupili su pisci iz Valjeva, glumac Đorđe Teodosić, koji je govorio stihove inostranih pisaca, kao i srednjoškolci.

4. Internacionalni art fest

Organizatori Art festa su Centar za kulturu, Matična biblioteka „Ljubomir Nenadović“, Internacionalni umetnički studio „Radovan Trnavac Mića“ i Muzička škola „Živorad Grbić“, a pokrovitelj je grad Valjevo.

Kolubarski Info / valjevo.rs / Foto: valjevo.rs

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *