Izveštaj o broju pozitivnih covid-19 od 29. juna

Izveštaj o broju lica sa laboratorijski potvrđenom infekcijom covid 19, broju hospitalizovanih i ishodu lečenja, predloženim merama i drugim aktivnostima na dan 29.06.2020.

U Valjevu u poslednja 24 časa 26 novoobolelih lica iz kontakta sa potvrđenim slučajem, na današnji dan na hospitalizaciji 6 obolelih lica, u kućnoj izolaciji – 37.

Broj obolelih od početka epidemije 239, a broj izlečenih pacijenata je 177.

48 obolelih medicinskih i nemedicinskih radnika završilo hospitalizaciju i kućnu izolaciju nakon lečenja. Zbog kontakta sa potvrđenim slučajem 2 medicinska radnika u kućnoj izolaciji.

Broj uzetih briseva 28.06.2020. godine je 0.

Broj umrlih prosečne starosti 69 godina je 19 (1 nemedicinski radnik).

U poslednja 24 časa u Ubu i Lajkovcu po 1 novoobolelo lice.

Razlozi za pojavu sporadičnih oboljevanja i porodičnih epidemija su ne sprovođenje preporučenih preventivnih mera prvenstveno u zatvorenim prostorima ( nošenje maski i održavanje fizičke i socijalne distance ) kako na okupljanjima i slavljima, u prevozu, u bankama ,trgovinama, ugostiteljskim objektima, tako i zaposlenih u radnim sredinama.

Porodični i drugi kontakti kao i kontakti na radnom mestu se istražuju, a istraženi su pod epidemiološkim i zdravstvenim nadzorom. Osim testiranja briseva na RT-PCR, sprovodi se i testiranje serološkim brzim testovima iz krvi na antitela.

APELUJE SE NA SVE GRAĐANE KORISNIKE USLUGA, NA PRAVNA LICA I PREDUZETNIKE DA SE ODGOVORNO PONAŠAJU I PREDUZIMAJU SVE NEOPHODNE PREVENTIVNE MERE ZAŠTITE OD VIRUSA SARS-COV-2.

TABELA – IZVEŠTAJ O BROJU LICA SA LABORATORIJSKI POTVRĐENOM INFEKCIJOM COVID 19, BROJU HOSPITALIZOVANIH I ISHODU LEČENjA 28.06.2020.

Kolubarski Info

Tags:

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *