U Mionici danas proglašena vanredna situacija zbog poplava

Komandant Opštinskog Štaba za vanredne situacije, predsednik opštine Mionica Boban Janković, je na predlog Štaba danas proglasio vanrednu situaciju teritoriji Opštine.

Proširenje rečnog korita u Mionici
Proširenje rečnog korita u Mionici, Foto: Kolubarski Info

Vanredna situacija je proglašena usled nastupanja elementarne nepogode, poplave, prouzrokovane obilnim padavinama što je prouzrokovalo izlivanje reka Ribnice, Lepenice, Toplice, Manastirice, Paklešnice i Gerića potoka.

Vanredna situacija trajaće do otklanjanja posledica nastalih elementarnom nepogodom, a Štab je na ovoj sednici doneo Naredbu o angažovanju potrebne mehanizacije za prevoz materijala za sanaciju puteva i klizišta, kao i o urgentnom prokopavanju puta u selu Ključ pored fabrike „Mioni“ gde je došlo do izlivanja reke Lepenice.

Mionica radovi
Mionica radovi, Foto: Kolubarski Info

Mehanizacija je odmah izvedena na teren i upošljena da širi korita i razbija nanose.

U Gornjem Lajkovcu  izvršeno je produbljivanje i proširivanje rečnog korita Ribnice.

Boban Janković na terenu
Boban Janković na terenu, Foto: Kolubarski Info

Na svom facebook profile, predsednik opštine Mionica je napisao:

Naši hrabri mladi volonteri – naša deca, čij je trud i zalaganje bio od neprocenjive važnosti za vreme pandemije su ponovo pokazali da su najvrednije što Mionica ima. 

Apelujem na sve građane kojima je potrebna pomoć da se obrate opštinskom kol centru na broj 0800 50 50 55 koji je dostupan 24h.

Za Kolubarski Info iz Mionice, Nada Dželebdžić

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *