GrO SNS Valjevo: Za poljoprivredu sledeće godine duplo više sredstava, vratiti mlade ljude na selo

GrO Srpske napredne stranke Valjevo održao je konferenciju za medije, gde je predstavljen plan i program ove stranke kada je u pitanju razvoj poljoprivrede i ostanak stanovništva na selu.

Aleksandar Vučić, Predaja nije opcija
Aleksandar Vučić, Predaja nije opcija, Foto: Kolubarski Info

Predsednik  Saveta za poljoprovredu GrO  SNS Valjevo,  Svetislav Marković, istakao je da će Srpska napredna stranka u narednom periodu aktivno učestvovati u izradi bužeta za poljoprivredu, dok će sredstva, pre svega, biti usmerana ka izgradnji potrebne infrastrukture, kako bi seosko stanovništvo ostajalo u svojim domovima i od poljoprivrede lepo živelo. Shodno tome, pozicija gradskog budžeta za naredni period biće uvećana duplo.

Svetislav Marković
Svetislav Marković, predsednik Saveta za poljoprovredu GrO SNS Valjevo, Foto: Kolubarski Info

“Shodno mogućnostima gradskog budžeta, iznos za poljoprivredu će sigurno biti znatno uvećan i to mogu da garantujem. Kako kroz razvoj poljoprivrede, tako i kroz infrastrukturne projekte, jer poljoprivredu moramo gledati kao integralni deo – poljoprivreda je i vodovod i struja i put. Mi da smo pre 30 godina tako radili, ne bi sada došli u situaciju da nam je prosečna starost stanovništva na selu više od 65 godina. Mladi ljudi su otišli iz sela, jer nisu imali perspektivu. Baš to mi sada radimo, pravimo osnove za život mladog čoveka na selu”, istakao je Svetislav Marković, predsednik  Saveta za poljoprovredu GrO  SNS Valjevo.

Marković je podsetio da je budžet za poljoprivredu grada Valjeva nekad bio samo osam miliona, već 2017. bio je 16, sledeće godine 32, a za 2020. godinu taj iznos je više od 50 miliona dinara. Na sve ovo, ne računajući podsticajna sredstva ministarstva poljoprivrede, u toku godine, kroz mnoge rebalanse, po pet do šest miliona opet se izdvoji za pomenute potrebe.

“Sada postoji jedno ozbiljno ulaganje u poljoprivredu. Jako je bitno reći da budžeti za poljoprivredu imamju svoje granice, i sve je podeljeno po sektorima. Želim da istaknem da se svi ti bužeti svake godine probijaju, jer mi nismo odbili ni jedan zahtev poljoprivrednika zbog nemanja sredstava, već smo svima izašlu u susret”, kaže  Svetislav Marković, predsednik  Saveta za poljoprovredu GrO  SNS Valjevo.

Odgovarajući na pitanja novinara da li je tačno da je plan razvoja poljoprivrede SNS prepisao od SPS-a, Marković je istakao da svaka vrsta potenciranja,v da je samo jedna stranka zaslužna za razvoj,  nema smisla i podsetio da su ove dve stranke, kao koalicioni partneri, podjednako dali svoj dopinos, što će se i nastaviti u narednom periodu, bez obzira ko će sve činiti pobedničnu koaliciju u Valjevu.

Za Kolubarski Info iz Valjeva, Nada Dželebdžić

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *