Letnje bašte ugostiteljima bez naplate

U jeku borbe tokom pandemije korona virusa u Valjevu razmatraju mere koje bi privrednicima trebalo da olakšaju poslovanje i opstanak nakon izlaska iz ove situacije.

Ukoliko predlog gradonačelnika Valjeva bude prihvaćen, valjevske ugostitelje i hotelijere očekuju brojne povlastice.

U Valjevu su među prvim gradovima u Srbiji zatvoreni kafići i restorani, frizerski saloni, kladionice… Zbog gubitaka u poslovanju rukovodstvo grada na Kolubari razmišlja o povlasticama, jer su svesni gubitaka koje trpi lokalna privreda.

“U Valjevu su oštre epidemijske mere uvedene pre svih gradova u Srbiji. Mi smo treći dan zabranili rad svih kafića, restorana, kladionica, pijaca, frizerskih i kozmetičkih salona. Sve ovo kod nas ne radi od 18. marta”, rekao je dr Slobodan Gvozdenović, gradonačelnik Valjeva.

U ovom gradu se razmatraju modaliteti pomoći lokalnoj privredi. Prioritet će imati ugostitelji i ostale delatnosti iz oblasti turizma.

“Već sada razmišljamo na koji način ćemo pomoći svim privrednim subjektima, a pre svega iz tercijarnih oblasti ugostiteljstva i turizma. O ovome ne razmišlja samo grad Valjevo, već i srpska Vlada. Grad će razmotriti mogućnosti da obešteti ugostitelje koji su u ovom vanrednom stanju prvi zatvoreni i ne ostvaruju prihode. Postoji ideja da se ugostiteljima delimično ili u potpunosti ne naplati zakup letnjih bašta, zatim kada je reč o isticanju firmarina, kao i svih prihoda koje grad ubira”, kaže dr Slobodan Gvozdenović. 

Procene su da će budžet grada Valjeva zbog pandemije korona virusa u odnosu na projektovan biti umanjen za 20 do 25 odsto. O lokalnim merama pomoći preivrednicima biće reči nakon ukidanja odluke o vanrednom stanju.

Za Kolubarski Info iz Valjeva, Gordana Injac 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *