Udruženi u borbi protiv Korona virusa

U danima vanrednog stanja i borbe protiv epidemije Korona virusa, u našem gradu svim merama koordinira Štab za vanredne situacije grada Valjeva. Njega čine rukovodioci najvažnijih institucija i službi u gradu Valjevu.

Članovi su izabrani po funkciji i stručnosti i njihov angažman i rad u Štabu za vanredne situacije se ne plaća. Članovi Štaba za vanredne situacije su u obavezi da učestvuju u radu Štaba, a delokrug i ovlašćenja su regulisani propisima i preporukama koje je Vlada Republike Srbije dala za rad u vanrednim situacijama.

Komandant Štaba je po funkciji gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović, a načelnik Štaba je načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Milan Mihajlović.

Pored njih, tu su komandant valjevske kasarne, komandant Vatrogasne jedinice, načelnik Policijske uprave, direktori svih zdravstvenih institucija, javnih preduzeća, kao i rukovodioci najvažnijih republičkih institucija i inspekcijskih službi u gradu na svim nivoima, kao i predstavnici svih organa Grada Valjeva.

U vremenu kada je glavni zadatak svih da se sačuvaju životi i obuzda širenje Korona virusa, kao i da se sačuvaju materijalni resursi u našem gradu, važno je da građani Valjeva znaju da članstvo u Štabu za vanredne situacije nije nikakav lični izbor bilo koga, već važna i odgovorna obaveza svih rukovodilaca najvažnijih gradskih službi.

Građani Valjeva mogu biti spokojni, jer je uprkos iznenadnom izbijanju epidemije u našem gradu, situacija potpuno pod kontrolom. Zdravstveni sistem je sačuvan i spreman za prihvat svih obolelih.

U ovom trenutku, sve gradske službe se bave suzbijanjem epidemije, sprovodeći niz mera koje se tiču dezinfekcije svih javnih prostora i ulica, raspodelom hiljada maski, rukavica, zaštitnih odela, vizira, sredstava za dezinfekciju i svih ostalih vrsta pomoći.

Zaštitna oprema se redovno nabavlja i distribuira zdravstvenim ustanovama, pripadnicima vojske, policije i javnih službi koje su svakodnevno na terenu, ali i udruženjima građana koji se brinu o najranjivijim kategorijama društva, kao i socijalno ugroženim građanima i starijim sugrađanima.

Dosadašnji izveštaji ruskih i kineskih stručnjaka koji su posetili Valjevo, kao i svakodnevni profesionalni kontakti sa domaćim stručnjacima iz najvažnijih republičkih zdravstvenih ustanova, pokazuju da se Valjevo na dobar način bori sa ovom bolešću koja je zahvatila ceo svet.

Ipak, da bi sve ove mere koje se preduzimaju, ljudski i finansijski resursi koji se koriste, dali najbolji mogući rezultat, neophodno je da građani poštuju odluke preporuke Vlade Republike Srbije i što je najvažnije, svedu na najmanju moguću meru kontakte sa drugim ljudima, koristeći sva raspoloživa sredstva zaštite!

Jer samo tako ćemo svi zajedno uspeti da za što kraće vreme obuzdamo širenje Korona virusa u našem gradu i što pre se vratimo normalnom životu!

Kolubarski Info

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *