Ruska vojska počela dezinfekciju zdravstvenih ustanova u Valjevu

Tri kamiona i autobus sa pripadnicima Vojske Ruske Federacije stigli su jutros u Valjevo. Oni su odmah krenuli sa dezinfekcijom Opšte bolnice u Valjevu. Planirano je da se spolja i iznutrezinifukuju najpre zdravstvene ustanove u našem gradu.

Lekari iz  Rusije juče su boravili u Valjevu, a danas su stigli i stručnjaci iz Kine. Oni su sa članovima Štaba za vanredne situacije analizirali situaciju u gradu i potrebe za pomoć Valjevu u borbi protiv korona virusa, a već danas se sprovode konkretne mere.

Konvoj koji je jutros stigao, doneo je i deo pomoći koju je Ruska Federacija uputila Srbiji.

„Oni su otišli u bolnicu,  izvršiće dezinfekciju valjevske bolnice i koliko sam ja obavešten najpre su krenuli od grudnog odeljenja gde se nulti ili prvi pacijent  pojavio. Jako je značajno da se izvrši dezinfekcija  Kovid ambulante, kao i Doma zdravlja i danas su na  Štabu doneti zaključci  o van bolničkim kapacitetima koje će grad koristiti“, izajvio je za Info24 gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović.

Prvi čovek Valjeva je naveo da je od velikog značaja što će ruski tim izvršiti proveru da li se ukrštaju „prljavi i čisti putevi u bolnici“.

„Ono što Valjevce posebno raduje i mene kao komandanta Štaba jeste da su se neke kolege koje su bile u kućnoj izolaciji danas vratile na posao, pre svega mislim na doktore sa grudnog odeljnja i  doktore sa anestezije.  Situacija je i dalje u Valjevu izuzetno ozbiljna  ali je i dalje pod kontrolom. Mislim da će u narednim danima biti najvažnije da se pre svega prijave kontakti i da ljudi budu socijalno distancirani i da što manje komuniciraju između sebe“, zaključio je gradonačelnik Valjeva dr Gvozdenović.

 Grad Valjevo već je obezbedio objekte za eventualni masovni prihvat obolelih od COVIDA 19, a ono što je najbitnije sada, je kompletna dezinfekcija zdravstvenih ustanova.

Opštu bolnicu Valjevo posetila delegacija kineskih stručnjaka

“Na sastanku sa članovima tima Opšte bolnice Valjevo, kineski stručnjaci su detaljno upućeni u niz mera i procedura koje je ustanova uspostavila od početka borbe sa Korona virusom. Kineski stručnjaci su konstatovali da mogu biti zadovoljni svim preduzetim merama koje je uspostavio i sprovodi tim Opšte bolnice Valjevo, a svakako će svojim iskustvom i znanjem biti na raspolaganju u predstojećim danima. Tim eksperata iz Kine je nakon sastanka obišao Opštu bolnicu Valjevo i uverio se u sprovođenje svih epidemioloških mera”, saopštila je PR služba Opšte bolnice.

 

Kolubarski Info / Mirjana Aleksić

1 Komentar

  1. Aha
    April 7, 2020 - 1:49 pm

    Hvala

    Reply

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *