Od danas pojačane mere Vojske u Valjevu

Ministar odbrane Aleksandar Vulin rekao je za RTS da su, po naredbi vrhovnog komandanta Vojske Srbije i predsednika Aleksandra Vučića, pojačane mere Vojske u Valjevu, jednom od žarišta koronavirusa.

Grad Valjevo sa 46 zaraženih korona virusom predstavlja najveće žarište u Srbiji, posle Beograda. Ovo je juče potvrdio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić i najavio nove mere za Valjevo.

Komandant Štaba za vanredne situacije grada Valjeva dr Slobodan Gvozdenović izjavio je da je Grad u dogovoru sa komandantom kasarne obezbedio dodatne smeštajne kapacitete za prihvat nekoliko stotina pacijenata sa lakšom kliničkom slikom.

Mi smo juče nabavili jedva 2.000 maski i jedan deo ćemo dati Domu zdravlja, a drugi deo onim preduzećima i ustanovama čiji je Grad Valjevo osnivač”, rekao je Gvozdenović za RTS.

On je istakao da će u valjevsku kasarnu biti dopremljene dve cisterne natrijum hipohlorita kako bi se još bolje vršila dezinfekcija grada. Osim toga, kako kaže, u dezinfekciju gradskih naselja uskoro će biti uključena i jedna privatna firma.

Gvozdenović je najavio i dodatne stimulacije za radnike JKP “Vidrak” ovog meseca.

KOLUBARSKI.INFO

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *