Vučić: Posle Beograda, najveća žarišta virusa Niš i Valjevo

Predsednik Vučić obišao je danas volontere koji vrše pripremu paketa, namenjenih najugroženijim penzionerima, sa nižim primanjima. “Beograd najveće žarište korona virusa, slede Niš i Valjevo”, rekao je predsednik.

Predsednik Aleksandar Vučić obišao je volontere koji u „Štark areni“ pakuju pakete pomoći za 173.000 Beograđana starijih od 65 godina čije su penzije manje od 30.000 dinara i razgovarao sa privrednicima koji su te namirnice obezbedili. Vučić je privrednicima zahvalio na pomoći i poručio da su pokazali ogromnu odgovornost, kao i borbenost i ljubav prema svojoj zemlji. Istakao je da se priprema veliki i ozbiljan paket mera za privrednike, koji će imati značajnu pomoć države. Šleperi sa namirnicama sinoć su stigli u „Štark arenu“, a danas je oko 350 volontera počelo sa pakovanjem paketa. To je pomoć Grada Beograda i PKS najugroženijim sugrađanima.

Kako je ranije najavljeno, prve pakete pomoći penzioneri će dobiti sutra, najkasnije u petak, a dostava će trajati desetak dana, jer će se dnevno iz Arene slati oko 15.000 paketa. Svaki paket je težak 8,5 kilograma i sadrži 13 namirnica – kilogram brašna, šećera, litar ulja, paštetu, mesni narezak, kafu, čaj, supu, deterdžent, sapun, toalet papir…

Sa predsednikom su Arenu obišli i gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, zamenik gradonačelnika Goran Vesić i predsednik PKS Marko Čadež, kao i direktor Arene Goran Grbović.

Beograd najveće žarište, pa Niš i Valjevo

“Beograd je najveće zarište virusa korona, a zatim Niš i Valjevo”, izjavio je predsednik Vučić i dodao da će država gledati da uskoro izađe s novim merama za ta tri grada.

„Beograd je ubeljivo najveće žarište, zatim Niš i Valjevo. Kikinda je bila s početka najveće žarište, i dalje imamo troje ili četvoro lica iz tog grada u teškom stanju”, rekao je Vučić novinarima u Štark areni.

Poručio je da će nadležni gledati uskoro da izađu sa novim merama za Beograd, Niš i Valjevo.

„Nadam se, nemamo pouzdane podatke, ali nadam se da smo uspeli da zaustavimo ubrzani prodor u Kikindi. A, ova tri grada, a posebno Beograd sada su ubeljivo najveće žarište“, rekao je Vučić.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *