Petoro zaposlenih u ZZJZ Valjevo zaraženi korona virusom, rad laboratorije obustavljen

Zavod za javno zdravlje Valjevo obustavio je danas rad laboratorija na dve nedelje zato što je kod petoro zaposlenih test na korona virus bio pozitivan. Epidemiološkim istraživanjem utvrđeno je da je infekcija importovana iz porodičnog kontakta jednog zaposlenog. Svi koji su bili u kontaktu sa inficiranima biće dve nedelje u izolaciji. Ostali zaposleni u Zavodu za javno zdravlje Valjevo podeljeni su u dva tima kako bi se smanjili eventualni rizici i nesmetano radilo, pre svega poslovi koji se odnose na KOVID-19.

Ministarstvo zdravlja odobrilo je valjevskom Domu zdravlja hitan prijem medicinskih i nemedicinskih radnika. Zainteresovani lekari, medicinski tehničari i nemedicinsko osoblje od danas se mogu javiti u Dom zdravlja u Valjevu kako bi bili primljeni na određeno vreme u naredna tri meseca. Oni to mogu učiniti lično u kadrovskoj službi Doma zdravlja na trećem spratu zgrade Stomatologije (Karađorđeva 45). Kontakt osobe su: Milija Lukić 064 8321 999 i Snežana Jeremić 064 8321 954.

Inače, valjevski Dom zdravlja je još na početku epidemije zatražio od Ministarstva zdravlja prijem nekoliko desetina lekara, medicinskih tehničara i nemedicinskog osoblja. Njhovo angažovanje sada je posebno važno jer je deo zdravstvenih radnika ove ustanove u izolaciji zbog kontakata sa zaraženima.

Direktorka Doma zdravlja Valjevo dr Branka Antić rekla je da je u pitanju samo predostrožnost u slučaju da dođe do zaraze zaposlenih u Domu zdravlja.

“Trenutno nismo nešto specijalno ugroženi da kažemo da nas nema, mada ima određenih ljudi koji su u izolaciji i koji su bili u kontaktu sa obolelima. Recimo, medicina rada nam je cela u izolaciji. Imamo dva tima iz opšte i tri tima iz hitne u izolaciji. Ministarstvo je blagovremeno, pre par nedelja, tražilo od nas naše potrebe u kadrovima u slučaju da dođe do epidemije. Mi smo poslali i tražili smo 20 lekara, 30 medicinskih tehničara, 10 vozača i 10 spremačica”, izjavila je dr Branka Antić, direktorka Doma zdravlja Valjevo

U valjevskom Domu zdravlja nisu sigurni da će im se javiti traženih 20 lekara i 30 medicinskih tehničara i očekuju od Ministarstva da im omoguće prijem i medicinskih sestara bez položenog stručnog ispita.

KOLUBARSKI.INFO / RTS

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *