U Valjevu osam osoba zaraženo, oko 300 u kućnom karantinu

U Valjevu je prema poslednjim podacima virusom COVID19 zaraženo 8 ljudi, a oko 300 njih se nalazi u kućnom karantinu. Nažalost i u Valjevu Ima novoobolelih i pored svih preduzetih mera od strane Štaba za vanredne situacije. Podsetićemo da je zabranjen rad svih ugostiteljskih objekata, frizerskih i kozmetičkih salona, kladionica, pa čak i gradske pijace, a sve u cilju veće bezbednosti i zaštite života i zdravlja ljudi. Uveden je i policijski čas u Valjevu, a ne rade ni škole ni obdaništa.

Štab za vanredne situacije u Valjevu na danas održanoj sednici doneo je sledeće zaključke:

  • Ograničava se rad trafika, poljoprivrednih i veterinarskih apoteka za vreme trajanja vanrednog stanja na vreme od 6.00 do 19.00 časova.
  • Ograničava se rad šalterske prodaje, dostave i preuzimanja hrane po kućama za vreme trajanja vanrednog stanja, na vreme od 6.00 do 16.00 časova. U okviru propisanog radnog vremena, delatnost se može vršiti isključivo uz upotrebu propisane zaštitene opreme.
  • Ograničava se rad zanatskih radnji za vreme trajanja vanrednog stanja, na vreme od 8.00 do 19.00 časova. Pod pojmom zanatske radnje ne podrazumevaju se frizerski i kozmetički saloni, kojima je ranije naložen prekid rada.
  • Nalaže se JKP „Vidrak“ Valjevo da za vreme trajanja vanrednog stanja prekine sa naplatom parkiranja na opštim parkiralištima, izuzev korisnicima pretplatnih karti.
  • Nalaže se građanima koji su nedavno boravili u inostranstvu, a nemaju rešenje o kućnoj izolaciji, da se obavezno jave epidemiologu u Zavod za javno zdravlje radi daljeg postupanja.
  • Nalaže se građanima da koriste dostupna lična zaštitna sredstva do prispeća propisanih.

Kolubarski Info

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *