Plati oportunitet i teraj dalje!

Smenjena načelnica za imovinsko-pravne odnose Jelica Stojanović je poznata pravosudnim organima iz afere “Geometar”. Kako bi izbegla podizanje optužnice, pojedini članovi SPS-a su se svim snagama trudili da zataje već pomenutu aferu i oslobode načelicu podizanje otpužnice, ali Stojanović je platila oportunitet u iznosu od 100.000 dinara uz zamenu za krivično gonjenje. 

Foto: kolubarski.info

Podsećamo, potpredsednica SPS-a Stojanović zadužena za imovinu grada koju je pustošila i za to platila samo 100.000 dinara i nastavila da prodaje svoju imovinu gradu Valjevu kako je ona htela. Najbolji primer je kupovina zemljišta u vlasništu gospođe Stojanović od strane grada i u tom postupku ona je bila načelnik odeljenja koje sprovodi postupak, a pravnik u tom istom postupku je angažovao svoju majku kao veštaka šumarske struke. Da bi uspostavila ravnotežu Jelica angažuje svog bliskog rođaka kao veštaka poljoprivredne struke. Uskoro će kolubarski.info proveriti šta je od svoje lične imovine prodala gradu, koliko je novca dobila i da li je uplatila porez.

Jelica Stojanović imala ljubavnike u Gradskoj upravi? 

Naš izvor tvrdi da su je zaposleni u Gradskoj upravi  nekoliko puta spašavali od žene jednog poznatog inženjera koja je tvrdila da joj je otela muža. Zanimljivo je da je Jelica zaposlila i sestru devojke njenog sina kao matičara u Divcima, u kojoj je ujedno ona bila i načelnica.

Gradonačelnik štiti interese građana!

Kako naš izbor iz Gradske uprave navodi, pomenuti stan površine 29 kvadrata nalazi se u ulici Obrena Nikolića 10 u zgradi koja je izgrađena 1960. godine. Zgrada je paljena 5 puta, a pretežno je naseljena romskom populacijom. Korisnica stana Nada Matić je samohrana majka dvoje dece i nije u rodbinskim niti kumovskim odnosima ni sa kim iz Gradske uprave. Ova nepokretnost je dva puta oglašena za prodaju u “Novostima” i na sajtu grada, a pomenuta Nada Matić je bila jedina zainteresovana za ovaj stan. Prethodno se Nada Matić u nekoliko navrata obraćala pomenutoj načelnici sa molbom za pomoć. U prilogu su slike zgrade u kojoj se ovaj stan nalazi. Ovaj slučaj je primer kada gradonačelnik sagleda problem u kom građani nisu samo klijenti i birači, nego ljudi sa svojim mukama i potrebama kojima birokratija oličena u Jelici Stojanović zagorčava život.

Foto: Željko Bošković
Foto: Željko Bošković

– Uvek ću gledati da pomognem građanima koji teško žive i da socijalno ugroženim porodicama obezbedimo bar minimalne uslove za život u domenu mojih moći i u skladu sa zakonom. Neću dozvoljavati manipulacije i da se na štetu građana vrše obračuni od srane osuđenih lica. Dok sam gradonačelik Valjeva, građani će uvek biti na prvom mestu – rekao je gradonačalenik za radio Valjevo, kolubarski.info i INFO 24.

Izgled trošne kuće, Foto: kolubarski.info
Izgled trošne kuće, Foto: Kolubarski.info
Izgled trošne kuće, Foto: kolubarski.info
Izgled trošne kuće, Foto: kolubarski.info
Plafon trošne kuće, Foto: kolubarski.info

Kolubarski.info / K. K. / Foto: Zeljko Bošković

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *