Razloga za paniku nema: Opozicioni lokalni mediji netačnim informacijama uzrujali građane

Lažna ubzuna koja je potresla građane Valjeva je prouzrokovana tekstom lokalnih korumpiranih “medija” u kojima piše da ovim gradom vlada virusna infekcija slična gripu i da je povećan broj obolele dece školskog i predškolskog uzrasta.

Takođe u tekstu ovih manipulativnih “medija” se navodi da se ova virusna infekcija u Domu zdravlja Valjevo za sada tretira kao oboljenje slično gripu, što je izazvalo paniku među građanima.

Kako zvanično saznaje Kolubarski Info, razloga za paniku nema. Kao i svake prethodne godine u ovo doba ima virusa, ali kako kaže direktorka Doma zdravlja Valjevo dr Branka Antić, specijalista opšte medicine, to je sasvim normalno.

Direktorka Doma zdravlja Valjevo Branka Antić; Foto: kolubarski.info

Branka Antić demantuje naslove određenih medija i navodi da su česta pojava kod dece ovog uzrasta varičele ili ovčije boginje, koje se uglavnom javljaju u mlađem dobu, najčešće između 2. i 8. godine života.

Virusa ima u ovom periodu i to je sasvim normalno. Ne bismo mogli da pričamo da je zaraza velika, jer je svega dvoje obolelih. Dok se ne izoluje mi nismo sigurni da je u pitanju  grip. Ono što je česta pojava kod dece ovog uzrasta su boginje – izjavila je Antić za INFO 24 i Kolubarski.info.

kolubarski.info 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *