Gvozdenović: Ulica Mirka Obradovića dobija svoj nastavak

Valjevo gradi novu saobraćajnicu, ulica Mirka Obradovića dobija svoj nastavak, od fabrike Austrothermus korito reke Kolubare do izlaska na gradsku obilaznicu kod mosta koji se nalazi u blizini stočne pijace. Samim tim davno izgrađeni i retko korišćeni most, u produžetku ulice Norveških interniraca, biće funkcionalniji, a deo saobraćaja koji je završavao u prezagušenoj Knez Mihilovoj ulici će biti presumeren. 

Foto: Željko Bošković
Foto: Željko Bošković

Preduzeće “Ingrap – Omni” je izvođač radova, a trenutno koriste izuzetno lepo decembarsko vreme, što za završetak zemljanih radova i postavljnaje ivičnjaka i trotoara, što za asfaltiranje gotovih deonica. Ukoliko vreme posluži, sve bi trebalo da bude gotovo do kraja godine.

“Ovo je saobraćajnica koja je, čini mi se decenijama priželjkivana, imajući u obzir šta se sve ovde nalazilo dok nije počela ova saobraćajnica da se gradi. Grad je zaista učinio mnogo, ne samo zato što je izdvojio sredstva za izgradnju ove deonice, nego je izdvoio i sredtsva za eksproprijaciju i upodomljavanje zemljišta ove saobraćajnice. Ova saobraćajnica je dugačka negde oko 1.620 m, ugovorena vrednost radova je oko 157 miliona dinara (bez PDV-a). Uz ovo je izgrađena i fekalna kanalizacija u dužini od 1500 m, atmosferska kanalizacija od 1818 m, izgrađena je vodovodna mreža u dužini od 1620 m, takođe postavljni su i kablovi za javnu rasvetu. Kada se sve ovo doda, grad je platio oko 250 miliona dinara, isključivo i samo iz svoji sredstava” – objašnjava prvi čovek Valjeva dr Slobodan Gvozdenović.

Foto: Željko Bošković
Foto: Željko Bošković

kolubarski.info

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *