Rasterećenje saobraćaja kroz gradsko jezgro, rekonstruisan put posle 15 godina

Krajem sledeće sedmice će za saobraćaj biti pušten putni pravac od Sedlara ka manastirima Ćelije i Lelić, jer je u toku rekonstrukcija 2.700 metara puta.

rekonstrukcija puta 2
Foto: Željko Bošković

Već 15 godina nije u funkciji ovaj državni put drugog reda, koji je oštećen zbog klizišta i odrona. Stanari Bobovčeve ulice i Baira bili su izloženi saobraćajnim gužvama, naročito zbog prolaska teških kamiona i gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović, koji je danas obišao radove, zahvalio se na strpljenju sugrađanima ovog dela grada. On je izrazio veliko zadovoljstvo što ova gradska vlast rešava nagomilane višedecenijske probleme.

rekonstrukcija puta
Foto: Željko Bošković

“Investitor je JP „Putevi Srbije“, a investiciju vrednu 114 miliona dinara, izvodi PZP Valjevo. Put je širine 5,5 metara, urađeni su ivičnjaci, rigole, sanirana tri klizišta. Ovo je izuzetno značajan pravac za nas, jer osim što je to put ka Leliću i Ćelijama, ovo je pravac i ka Mravinjcima i na taj način se vezujemo sa Zlatiborskim okrugom”, kaže gradonačelnik Valjeva.

Ovaj put se radi izuzetno kvalitetno, u dva sloja, kako bi izdržao teretni saobraćaj teških kamiona koji će od sada ovuda prolaziti.

rekonstrukcija puta 3
Foto: Željko Bošković

Gradonačelnik Gvozdenović je istakao da je ova gradska vlada zaslužna za rešavanje nekih višedecenijskih problema, koji su gurnuti pod tepih. Naveo je neke od njih:

“Posle 20 godina je završena OŠ „Milovan Glišić“. Ranije niko nije ni pomišljao da bi nova ulica mogla da se radi i da se stvori paralelna saobraćajnica sa Karađorđevom i Duplim trakama. Nova Ulica Mirka Obradovića koja se upravo gradi, ublažiće saobraćajni, ali i problem aerozagađenja u Valjevu. Ne možemo rešiti sve nagomilane probleme, niti sve savršeno raditi, ali smo radili u najboljem interesu grada i građana, iako smo imali nekih grešaka i toga se ne treba stideti, jer ko radi, taj i greši”, zaključio je gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović.

rekonstrukcija puta 4
Foto: Željko Bošković

Ostale vesti možete pročitati ovde.

1 Komentar

  1. Ivica
    November 14, 2019 - 6:42 pm

    Jeste napravili gondolu za tolike milione

    Reply

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *