Ljubomir Radović deci prodaje drogu?

Ljubomir Radović, nezavisni odbornik u Skupštini grada Valjeva i aktivista Lokalnog fronta VA u poslednje vreme se često dovodi u vezu sa narkoticima. Na sednici Skupštine grada Valjeva koja je održana u petak ponovo su mogle da se čuju optužbe na račun Radovića, ali i njegovih kolega iz Lokalnog fronta VA, kako kupuju narkotike i prodaju ih deci.

Gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović je, reagujući na izlaganje Ljubomira Radovića, rekao da on samo iznosi uvrede i optužbe.

“Pitajte ga, gospodo, da objasni zašto mu je uhapšen najbliži saradnik. Jel dok je rešavao probleme građana ili dok je kupovao narkotike?”, upitao je Gvozdenović aludirajući na nedavno, kako je rekao, hapšenje jednog od aktivista Lokalnog fronta VA.

Gvozdenović je ranije na konferenciji za medije koja je održana u sedištu Gradskog odbora Srpske napredne stranke rekao da je jedan od čelnika tog frotna svojim simpatizerima delio određene opijate.

Korak dalje otišao je Milan Gajić, odbornik u Skupštini grada Valjeva, koji je sa skupštinske govornice optužio Ljubomira Radovića i njegove, kako je rekao, “pajtose”, da deci prodaju nekakav “bup”.

“On i neki njegovi pajtosi tamo, neke su deci bombone, neki “bup” prodavali. Kad ono bup i lisice”, rekao je Gajić ponovo podsećajući na hapšenje jednog od aktivista Lokalnog fronta VA.

On je na kraju dodao: “Toliko kakvu oni političku opciju predstavljaju i traže sad neku zaštitu. Šta izigravaju u ovom gradu? Narko kartel?”, upitao je Gajić.

Sudeći prema nekim komentarima građana, jedan od aktivista Lokalnog fronta VA, Đorđe Petković, koji se optužuje da je nedavno priveden od strane valjevske policije zbog posedovanja određenih narkotika, branio se time da to u stvari i nije narkotik, već lek koji se koristi kao terapija za “skidanje” sa heroina.

I zaista, u javnosti je sve više slučajeva u kojima se pominje takozvani “BUP”, što u narko slengu predstavlja skraćeni naziv za lek buprenorfin. Ovaj lek, kako se tvrdi, treba da pomogne korisnicima narkotika u “skidanju” sa heroina. Međutim, ono što svakako zabrinjava jeste i činjenica da ovaj lek, ako se zloupotrebi, može da stvori daleko jaču zavisnost od opijata koji želi da suzbije. U prilog tome govori i podatak da je sve veći broj slučajeva među mladima koji kao drogu koriste upravo ovaj “lek”.

A šta je zapravo istina, teško je u ovom trenutku reći jer se ni Ljubomir Radović, a ni Đorđe Petković još uvek nisu javno oglasili po pitanju ovih optužbi, niti smo mogli da ih kontaktiramo jer se na brojeve telefona koji su bili poznati našoj redakciji nisu javljali.

M.A.

2 Komentara

  1. July 25, 2019 - 12:50 pm

    Auh sta se radi sram ih bilo, oni odbornici, kako ih nije sram?

    Reply
  2. Нико Познат
    October 29, 2021 - 9:57 pm

    И Гвозденовић (вирус Конрад) и Гајић су се баш показали на делу.Могу да дувају.
    Смрт ботовима, слобода народу !

    Reply

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *