Gradonačelnik Gvozdenović u Oglađenovcu obišao 2,3 km asfaltiranog puta, izložbu slika i prisustvovao slavi sela

Sveti Prokopije, slava koju slavi Oglađenovac, bila je prilika da se organizuju brojne aktivnosti, kojima su prisustvovali predstavnici grada Valjeva, na čelu sa gradonačelnikom dr Slobodanom Gvozdenovićem. Gosti su obišli put, dužine 2,3 kilometra koji je upravo asfaltiran, prisustvovali otvaranju izložbe slika nekadašnjih učiteljice i učenice ove škole i družili se sa narodom Oglađenovca, povodom seoske slave.

Sa gradonačelnikom su u poseti Oglađenovcu bili zamenik predsednika Skupštine grada Mihailo Milutinović, član Gradskog veća prof. dr Miroljub Ivanović, kao i odbornica u Skupštini grada Radmila Nastić Antanasijević, koja je nastavnica u školi u Valjevskoj Kamenici.

Foto: Željko Bošković

Gradonačelnik je tokom boravka u Oglađenovcu razgovarao sa meštanima o brojnim temama koje interesuju ljude u ovom kraju. Njegov boravak je izazvao interesovanje stanovnika sela, pa su ga u velikom broju dočekali i u neformalnom druženju preneli svoja viđenja o tome u kom pravcu treba da se razvija ovo veliko i značajno selo i kako lokalna samouprava može u tome pomoći.

Posetu Oglađenovcu, rukovodstvo grada Valjeva započelo je obilaskom upravo asfaltiranih 2,3 kilometera puta i to deonice Zadružni dom-Vasići, dužine 1,750 metara i Fudbalsko igralište-Garaža dužine 500 metara, koje je uradilo Preduzeće „Ingrap-omni“.

Foto: Željko Bošković

Potom su u zatvorenom oglađenovačkom izdvojenom odeljenju škole iz Valjevske Kamenice, prisustvovali otvaranju legata slikarki Julijane Juce Jovanovićm, koja je radila kao učiteljica u ovoj školi i nekadašnje učenice škole Spomenke Alečković. Direktorka škole OŠ „Milovan Glišić“ Valjevska Kamenica Danijela Marković je rekla da će u ovom izdvojenom odeljenju u Oglađenovcu od sada biti priređivani različiti događaji, koji će obogatiti kulturni život sela.

Foto: Željko Bošković

Paroh oglađenovačke crkve, prota Grozdan je ugostio gradonačelnika Valjeva i njegove saradnike i zahvalio se na dosadašnjoj pomoći i razumevanju od strane predstavnika grada Valjeva za sve potrebe sela, poput asfaltiranja puteva, posredovanja u postavljanju predajnika za mobilnu telefoniju i manifestacije koje se organizuje u selu. Prota Grozdan je rekao da su škola i crkva dva oka u glavi i da je otvaranje legata slikarki važno da se nastavi život ove škole.

Foto: Željko Bošković

S.R.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *