Gvozdenović: Zemljište i imovina ulaze u stečajnu masu „Srbijanke“

„Privredni apelacioni sud u Beogradu je presudio da zemljište i imovina ulaze u stečajnu masu „Srbijanke“, tako da je to vrlo povoljna i ohrabrujuća vest i za grad i za državu“, rekao je danas, obilazeći asfaltiranje puta u Pričeviću, gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović.

Dr Slobodan Gvozdenović, Foto: Željko Bošković
Dr Slobodan Gvozdenović, Foto: Željko Bošković

Fabrika za preradu voća „Srbijanka“ godinama je bila okosnica poljoprivrednog razvoja valjevskog kraja, ali je lošom privatizacijom poptuno uništena. Cilj ovog gradskog rukovodstva je da obnovi „Srbijanku“, koja će podstaći razvoj voćarstva u ovom kraju, koji za to ima veliki potencijal.

„Mi kao grad ili država možemo da kupimo fabriku iz stečaja. Vratićemo „Srbijaku“ u grad, vratićemo u svoje vlasništvo. Moj savetnik, advokat Saša Drajić je i zastupnik stečajne upravnice, preneo mi je ovu dobru vest. Ja sam o tome odmah obavestio i ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića, koga sam obradovao sa tom vešću. Obavešten je i kabinet predsednika Republike i mislim da neke stvari za koje se već godinama borimo, sada su došle na realizaciju. Sada mogu sa puno optumizma da gledam na činjenicu da će država vratiti „Srbijanku“ u svoj posed i da ćemo moći da tražimo pravog investitora koji će uložiti u poljoprivrednu proizvodnju i preradu hrane ovde u Valjevu“, ukazao je gradonačelnik Valjeva jedan od najvažnijih pravaca u razvoju privrede i poljoprivrede ovog kraja.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Redakcija

3 Komentara

  1. Miroslav
    April 3, 2019 - 8:40 pm

    Ako je ovo istina, ovo je velika nada za Valjevo. Ako se vrati ovako veliki gigant, ako se proda pametnim investitorima grad je na dobitku. Pozdravljam sve napore da se resi problem nase Srbijanke.

    Reply
  2. Srdjan
    April 4, 2019 - 8:44 pm

    A da li ce srbianka vratiti dugovanje prema ljudima Kojima je ostala duzna za vreme vladavine gospodina duska krsmanovica ja Sam sin od pokojnika koji je pravosnazno dobio na sudu srbijanku umro je a nije nikada naplatio e sad ja vas pitam cifra je oko 150 000 Eura sa kamato od 1996 do danas!!!!!!ako bi isplatili ja sve poklanjam u dobrotvorne svrhe…..potpisujem I poklanjam

    Reply
  3. Dalibor
    April 5, 2019 - 8:46 am

    Kad ce sve ovo da se zavrsi da srbijanka opet bude nasa? Mora da se sredi onaj haos tamo i da se vidi sta je prioritet

    Reply

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *