Gvozdenović: I posle izbora nastavljeno asfaltiranje. Mora “brže, jače, bolje”, poručio je gradonačelnik!

Gradonačelnik Valjeva, dr Slobodan Gvozdenović obišao je danas završne radove na rekonstrukciji Ulice Vlade Zečevića. Istakao je da gradska vlada nastavlja sa radom nevezano od izbora i da se intezivno radi na rekonstrukciji gradske infrastrukture kojoj je neophodna rehabilitacija i popravka.

„Nalazimo se u Ulici Vlade Zečevića na Petom puku koja je velika i prometna ulica, puna kuća. Po mojim informacijama, od sredine sedamdesetih godina ova ulica nije sistematski asfaltirana ni rekonstruisana. Odlučili smo da rekonstruišemo 500 metara kolovoza u Ulici Vlade Zečevića i trotoare u širini koliko to teren dozvoljava. Vrednost radova je oko sedam miliona dinara. Značajno je da ćemo asfaltirati i krak dužine 60 metara, koji veže Ulicu Vlade Zečevića sa Ulicom Jakova Nenadovića i na taj način omogućiti bržu komunikaciju i izlaz na Šabački put. Danas se asfaltira i Ulica Petra Čitakovića u dužini od 130 metara. Bitno je da naglasim da su sve vodovodne instalacije faktički u ovim trotoarima, tako da ako bude nekih kvarova kolovoz neće biti blokiran i moći će da se odvija normalan saobraćaj. Ono što je još značajno je to da kišna kanalizacija kod ovako strmih ulica sa velikim padom nije neophodna da se radi, tako da nam to umnogome olakšava posao. Mi smo spremni da nastavimo sa daljim radovima, ne samo u gradskom području i u ovako velikim i prometnim ulicama sa puno stanovnika, nego i u seoskim područjima. Mi nismo gradska vlast koja radi samo pred izbore, nego radimo konstantno cele godine i temeljno. Ove godine smo imali vrmenskih neprilika i kiša, mnoge stvari su odložene upravo iz tih razloga i radovi nisu mogli da se odvijaju onom dinamikom kojom smo mi planirali. Pokušavamo da na kraju godine uradimo sve ono što smo planirali i siguran sam da ćemo u tome uspeti“, rekao je gradonačelnik.

Gradonačelnik je dodao da uskoro kreće asfaltiranje u seoskim područjima, konkretno u Pričeviću i Rađevom selu i da je plan, u skladu sa dinamikom izvođenja radova, asfaltiranje šest kilometara putne infrastrukture u seoskim područjima.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *