Darija Ranković oštetila budžet grada Valjeva? Godinama u centru grada plaćala parking 300 dinara mesečno!

Urednica portala KOLUBARSKE.RS, Darija Ranković, oštetila je budžet grada Valjeva? Prema podacima do kojih je došla redakcija portala KOLUBARSKI.INFO, Rankovićeva je poslednjih nekoliko godina bila korisnik stanarske parking karte i po povlašćenoj ceni koristila parking mesta u zoniranom delu grada, iako za to nisu bili ispunjeni zakonski uslovi. Ugovor o korišćenju stanarske parking karte u ime JKP “Vidrak”, protivno zakonu, potpisao je tadašnji direktor Đorđe Milanović (SPS).

Ugovorom o korišćenju stanarske parking karte, Darija Ranković je, kao “povlašćeni” korisnik, stekla pravo da koristi parking mesta u stanarskoj (plavoj) zoni grada Valjeva i to po ceni od svega 300 dinara mesečno.

Iako se za zaključenje ovog ugovora nisu stekli svi uslovi definisani važećim propisima, tadašnji direktor JKP “Vidrak” Valjevo, Đorđe Milanović (SPS), ipak se odlučio da, kršeći ove propise, Rankovićevoj omogući da u strogom centru grada parkira automobil svoga supruga po simboličnoj ceni.

Naime, automobil za koji je Dariji Ranković, protivno propisima, omogućeno da koristi stanarsku parking kartu, u vlasništvu je njenog supruga, Save Rankovića. 

Članom 1. Ugovora o korišćenju stanarske parking karte, koji je Rankovićeva potpisala sa JKP “VIDRAK”, između ostalog je definisano da “status povlašćene stanarske karte, zakupac može ostvariti samo za jedno putničko vozilo koje se vodi na njegovo ime, na dotičnoj adresi”. Ova, naizgled vrlo jasna, ugovorna odredba, nije sprečila tadašnjeg direktora JKP “VIDRAK”, Đorđa Milanovića, da se o nju ogluši, te da ovu samozvanu novinarku stavi u povlašćeni položaj.

ugovor stanarska parking karta vidrak clan 1
Član 1. Ugovora o korišćenju stanarske parking karte koji je Darija Ranković zaključila sa JKP “VIDRAK” dana 08.07.2015. godine

Isto tako, članom 4. Odluke o utvrđivanju uslova i načina korišćenja parkirališta od strane povlašćenih korisnika od 25.09.2009. godine, a koju je, uz saglasnost tadašnjeg gradonačelnika, doneo Upravni obor JKP “VIDRAK” Valjevo, propisano je da povlašćenu parking kartu povlašćeni korisnici mogu dobiti pod uslovom da dostave važeću ličnu kartu sa adresom stanovanja u zoni određenoj ovom odlukom i saobraćajnu dozvolu za vozilo čiji je vlasnik i u kojoj je adresa iz lične karte.

odluka o nacinu koriscenja parkinga član 4
Član 4. Odluke o utvrđivanju uslova i načinu korišćenja parkirališta od strane povlašćenih korisnika

Dakle, da bi neki korisnik mogao da koristi parking u zoniranom delu grada po povlašćenim cenama neophodno je da kumulativno budu ispunjena dva uslova. Pre svega, da potencijalni korisnik stanarske parking karte ima prijavljeno prebivalište u zoniranom delu grada, te da to lice ujedno bude i vlasnik automobila, odnosno da se podatak o adresi prebivališta podudara sa adresom iz saobraćajne vozačke dozvole.

U konkrenom slučaju, Dariji Ranković je u periodu od 2015. godine, bilo omogućeno da koristi povlašćenu cenu parkiranja za automobil koji nije u njenom vlasništvu niti se podaci o adresama podudaraju.

Novo rukovodstvo JKP “VIDRAK” nije obnovilo ugovor sa Darijom Ranković

Novi v.d. direktora JKP “VIDRAK”, Jelena Kalat, rekla je da dosadašnji korisnik stanarske parking karte, Darija Ranković, nije ispunila uslove koji su propisani da bi joj se ponovo izdala stanarska parking karta te da zbog toga nije zaključen novi ugovor koij je Rankovićecva tražila. Prema njenim rečima, nejasno je i kako je uopšte moguće da su se u prošlosti tako eklatantno kršili propisi i poručila da će se njenim dolaskom na čelno mesto ovog preduzeća u svemu poštovati zakoni te da neće biti povlašćenih.

Ostalo je nejasno da li je tadašnji direktor JKP “VIDRAK” zapravo želeo da ovakvim kršenjem propisa zapravo privoli ovu samozvanu novinarku kako on ne bi bio predmet njenih učestalih neosnovanih napada, ali i to ko mu je dao pravo da na tako očigledan način krši važeće propise.

Puna su joj usta poštenja i poštovanja zakona, a iste svesno krši!

Ova samozvana novinarka, alijas pijačna barometarka, u svojim tekstovima kontinuinirano neosnovano napada čelnike Srpske napredne stranke, dok su gotovo svakodnevni napadi usmereni i na gradsko rukovodstvo, a pre svega na prvog čoveka grada, dr Slobodana Gvozdenovića. Sve to uglavnom bez jake argumentacije i čvrstih dokaza, uglavnom se bazirajući na nekim svojim zaključcima i verovatno vođena nekim ličnim animozitetom koji uporno gaji.

Međutim, možda kritika i ne bi bila toliko loša da dolazi od nekoga ko zaista u svemu poštuje propise i zakone. No, kada kritiku za nepoštovanje zakona upućuje onaj ko te zakone svesno krši, onda je takva kritika gotovo uvek neosnovana i iza takve kritike nepogrešivo stoji nešto drugo.

Jer, upravo je ova samozvana novinarka ta koja je mogla ili morala znati da stanarsku parking kartu ne može dobiti za automobil svoga supruga. Ovo naročito imajujći u vidu da se adresa prebivališta njenog supruga uopšte ne nalazi u delu grada koji je pokriven nekom parking zonom. O tome je godinama svesno ćutala i plaćala simboličnu cenu od 300 (kasnije 330) dinara mesečno. I ne samo da je godinama svesno kršila propise, već je imala nameru da sa takvom praksom i nastavi tako što je, prema našim saznanjima, nedavno tražila da se ugovor o korišćenju stanarske parking karte prenese sa jednog na drugi automobil, ponovo u vlasništvu svoga supruga, a što novo rukovodstvo JKP “VIDRAK” svakako nije dozvolilo.

O neosnovanim napadima i neistinitom informisanju ove samozvane novinarke, portal KOLUBARSKI.INFO je ranije već izveštavao. Tekst o tome ko je Darija Ranković, možete pročitati ovde.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

9 Komentara

  1. Mileva
    August 7, 2018 - 7:02 am

    Ma ko je ona da bude povlascena, to sto je novinarka ne znacinda moze da se okoristi o nas. To treba u zatvor da se malo oladi jer ovako kako hoce tako bi svi ali malo morgen. Na pijacu da zaradis a ne da krades.

    Reply
  2. Cojle
    August 7, 2018 - 7:21 am

    Darija pokazuje da iako je novinar, obozava da koristi svoj polozaj i zanimanje, samo zbog jednog portala. A zamislite da je hirurg, direktor preduzeca, koliko bi to bilo bahato ponasanje i krsenje propisa i zakona.

    Reply
  3. Valjevac
    August 7, 2018 - 7:39 am

    Klošarka šta drugo reći za nju.

    Reply
  4. Dalibor
    August 7, 2018 - 7:52 am

    Osilila se i ona i ona Slavica. Ne zna se ko je gori

    Reply
  5. Božica
    August 7, 2018 - 8:26 am

    Kakav novinar, alapača i sad ce onaj njen Goran Markovic da krene ilu pisanje hvalospeva a treba da je u zatvoru. Koja je to banda valjevska. Sve ih treba proterati pa neka mrze daleko od naseg lepog Valjeva.

    Reply
  6. Spiker
    August 7, 2018 - 4:03 pm

    Terala ljudima strah u kosti, verovatno i ucenjivala mučne ljude svojim portalom i koje kakvim laznim člancima! Darija = zlo od novinara, ako to ustvari i jeste!

    Reply
  7. Mirko
    August 7, 2018 - 8:25 pm

    Branko, smiri je dok još može… Upropastiće i tebe, tamo…

    Reply
  8. Istina
    August 7, 2018 - 9:28 pm

    Prodaje se za 330 dinara mesecno. Jeftinija je i od onog lopova Gorana Markovica koji je i rodjenog kuma pokrao, pa kada mu je ponestalo para iskocio iz saniteta Doma Zdravlja u pokretu ne bi li naplatio odstetu da moze da stavi nesto u onu njegovu pederusu sto seta po gradu.

    Reply
  9. Srbislav V puk
    August 11, 2018 - 8:03 am

    bokte, koliko je ruzna.. ajoj. Na lice joj se vidi da je spremna na to, ne treba ni da pises

    Reply

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *