Ispunjeno još jedno obećanje – asfaltiran put u Brankovini

U selu Brankovina je asfaltirano 1700 metara puta, ali to nije kraj radova, rekao je danas gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović, obilazeći deonicu novog puta. Gradonačelnik je sa zamenikom predsednika Skupštine grada Mihailom Milutinovićem, odbornicima Skupštine grada i meštanima ovog sela obišao novi put i razgovarao o ostalim problemima koji muče stanovnike Brankovine.

On je obećao da će biti urađeni i propusni kanali, kako bi asfalt bio dugotrajniji, ali i da će se raditi i na rešavanju ostalih infrastrukturnih problema, jer je Brankovina značajno selo u kome živi dosta mladih ljudi koji se bave poljoprivredom, ali i znamenito kulturno-istorijski mesto sa velikim turističkim potencijalom.

brankovina 4

„Ovde ima dosta mladog sveta, koji je ostao na selu i naš interes je da u tim sredinama najviše infrastrukture i radimo. Nema tu nikakve diskriminacije građana i služimo se zdravom logikom, jer ako ne radimo tamo gde su mladi, kako da ih zadržimo na selu?! Bitno je da Brankovina opet postane aktuelna. Radićemo put pored škole, a ono što možemo odmah da uradimo je da stavimo pet, šest sijalica da osvetlimo put. Puno posetilaca koji dolaze iz Vojvodine i sa severa Srbije prvo svrate i žele da vide ovo istorijsko mesto, kuću Nenadovića, mesto gde je sahranjena pesnikinja Desanka Maksimović, mesto odakle je krenula prva buna, jer su Nenadovići ti koji su organizovali i digli ustanak. Videćemo šta još možemo da uradimo i na Brankovačkom visu, kako bi put bio u što boljem stanju“, rekao je gradonačelnik Valjeva.

brankovina 1

Dr Slobodan Gvozdenović je naglasio da je za Brankovinu najvažnije u ovom trenutku da se uradi prilaz kompleksu.

„Bitne su i druge stvari, poput vodosnabdevanja i moramo trajno rešiti taj problem. Postoje ozbiljne namere opštine Koceljeva da se i eventualno oni priključe na hidrosistem Stubo-Rovni, jer je to odlagano ne godinama, već decenijama. Mislim da ćemo iduće godine početi sa rešavanjem problema vodosnabdevanja Brankovine“, saopštio je gradonačelnik danas u razgovoru sa meštanima Brankovine.

On je rekao da je planirano 137 miliona dinara, preko JP „Kolubara“ da se reši problem vodosnabdevanja i to uglavnom sela koja gravitiraju oko brane Stubo-Rovni.

„Radovi treba da počnu uskoro i obećavam da makar pola od te sume iduće godine možemo da obezbedimo za rešavanje problema vodosnabdevanja Brankovine. Oni su bili godinama uskraćeni, ali sada ćemo makar pola od ove sume odvojiti za Brankovinu. Da li će to biti preko hidrosistema Stubo-Rovni ili na neki drugi način, videćemo“, zaključio je gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović, tokom obilaska asflatiranog puta u Brankovini i Brankovačkog visa.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *