Gradonačelnik obišao radove na putu od Belega do Bogdanovića brda

Gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović danas je obišao radove na delu puta od Belega do skretanja za bazene u Petnici, a ovaj deo puta će već sutra biti otvoren za saobraćaj.

Gradonačelnik je rekao da je vrednost radova oko 127 miliona dinara i da se radi 7,5 km puta na teritoriji grada Valjeva i 10,5 km puta na teritoriji opštine Mionica, što ukupno iznosi 18 km regionalnog putnog pravca veoma važnog za Valjevo i Mionicu, a naročito za razvoj turizma na Divčibarama. Gradonačelnik je istakao i da će ceo put biti presvučen beton-asfaltom.

slobodan gvozdenovic 2

Osim toga što će moći lakše da se dođe do bazena u Petnici i Divčibara, zahvaljujući asfaltiranju deonice puta od Belega do Bogdanovića brda, koja je u toku, saniraju se i dva klizišta u selima Paune i Klinci.

Gvozdenović je podsetio da sve ove aktivnosti pokazuju da je politika gradske vlasti upravo okrenuta razvoju Divčibara kao turističkog centra od velikog značaja, ne smao za grad Valjevo, već i za celu Srbiju.

slobodan gvozdenovic 3

On je podsetio da je sve ono što je potpredsednica Vlade Republike Srbije, Zorana Mihajlović prilikom nedavne posete Valjevu rekla, urađeno i dodao da tome u prilog govori i rekonstrukcija duplih traka ali i rekonstrukcija ovog puta (od Belega do Bogdanovića brda). Osim toga, gradonačelnik je podsetio i da je raspisan tender za izradu projektne dokumentacije za nastavak izgradnje cevovoda od Oštrikovca ka opštinama Ub, Ljig, Lajkovac, Lazarevac kao i za novu fabriku vode na Pećini., a čija je vrednost 70 miliona dinara.

slobodan gvozdenovic 4

Grad Valjevo u fokusu Vlade Republike Srbije

Gradonačelnik Gvozdenović je komentarišući odnos Vlade Republike Srbije prema gradu Valjevu rekao da nikako nije tačno da je ova gradska vlast “siroče srpske vlade” već naprotiv – da Vlada Republike Srbije u svom fokusu drži grad Valjevo.

To se, prema njegovim rečima, najbolje vidi iz novčanih sredstava koje je republička Vlada u prethodnom periodu uložila u grad Valjevo.

S tim u vezi, gradonačelnik je rekao da je grad Valjevo za samo mesec i po dana od Vlade Republike Srbije dobio više sredstava nego što je bilo ko u prethodnih 20 godina uspeo da učini za ovaj grad u istom periodu.

“Ako se tome dodaju celokupna sredstva koja će grad Valjevo dobiti do kraja godine, ubrajajući i 230 miliona dinara koje je ministarka Zorana Mihajlović izdvojila za projekat puta M-4, videćete da se radi o cifri od oko 5-6 miliona evra”, kaže gradonačelnik i zaključuje da Vlada Republike Srbije time pokazuje da prepoznaje domaćinski rad gradske vlasti u Valjevu.

Gradonačelnik je rekao i da će nastaviti da se ide tragom politike predsednika Aleksandra Vučića u smislu približavanja Evropskoj uniji. “To za Vučića nije religija, nego posao koji obavlja bolje nego što je bilo ko do sada obavljao”, izjavio je gradonačelnik i dodao da je obaveza grada da svim snagama pokuša da bude makar malo kao Vučić, ali svakako na prvom mestu da radi u interesu građana valjeva.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *