Ostavku podneo i Radojičić, a najavio Cvetković

Ostavku na mesto člana Gradskog veća podneo je diplomirani ekonomista Borisav Bora Radojičić. To je, nakon diplomiranog arhitekte Davida Maksimovića, drugi član sa kvote SPS-a koji je napustio funkciju u izvršnoj gradskoj vlasti.

Broj članova Gradskog veća od juče je manji za još jednog člana u pitanju je Borisav Radojičić koji je na ovo mesto došao kao predstavnik i član Socijalističke partije Srbije.Pre nejga ostavku na mesto člana Veća podneo je i David Maksimović koji je u veću bio takodje na kvoti SPS-a, a kako Kolubarski.info saznaje ostavku će uskoro podneti i Damjan Cvetković.

Saznajemo da je Radojičić bio “primoran” da napusti Gradsko veće zbog toga što je, prema Agenciji za borbu protiv korupcije, u sukobu interesa.

Naime, Agencija za borbu protiv korupcije je donela rešenje kojim je vlasniku preduzeća “Metalprom” Borisavu Radojičiću “zbog sukoba interesa izrečena mera preporuke za razrešenje sa javne funkcije”.

U Agenciji za borbu protiv korupcije smatraju da dok je Radojičić na funkciji člana Gradskog veća, bez obzira na to što nije direktor firme, svoja upravljačka prava u preduzeću treba da prenese na neko drugo, i to nepovezano lice. To praktično znači da kapitalom i preduzećem čiji je vlasnik Radojičić treba da upravlja neko drugi i to dok je on neplaćeni član Gradskog veća.

Poštujući zakon i rešenje Agencije za borbu protiv korupcije Borisav Radojičić je napustio Gradsko veće u kome je bio od konstituisnja nove vlasti u Valjevu, od juna 2016. godine, koju čini koalicija naprednjaka i socijalista. Bio je zadužen za privredu, finansije i investicije.

Gradsko veće broji 11 članova, a trenutno funkcioniše sa devet s obzirom na to da ni nakon skoro dva meseca, od kada je David Maksimović podneo ostavku, nije izabran novi član Gradskog veća.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *