SNS: Politički motivisani pojedinci obračunavaju se sa partijom na štetu dece

Gradski odbor SNS-a demantovao je pisanje pojedinih gradjana na društvenim mrežama o neopremljenosti Doma zdravlja i skrenuo pažnju javnosti da se iz razloga političkog obračuna nekih od bivših i nekih od sadašnjih članova SNS, pokušava kriminalizovati i diskreditovati projekat čiji je korisnik 60-oro dece „Nevidljiva deca“. SNS će u skladu sa zakonom pokrenuti sve zakonske procedure protiv ovih lica.

Reagujući na konferencije za novinare Lokalnog fronta i njihovo izveštavanje javnosti o mostovima na reci Gradac i u Petnici predsednik GO SNS Dr Slobodan Gvozdenović je rekao da nije tačno kako to predstavlja Lokalni front da su to najveći problemi u gradu.

„Mislim da su to mali problemi, ali ako su to najznačajniji problemi koje je fiksirao taj deo opozicije ne znam ni šta je to – da li je Grupa gradjana ili NVO, onda mi nemamo mnogo problema kao grad. Mi kao ova stranka i gradsko rukovodstvo činimo sve da Valjevo povežemo sa autoputem i kada su sredstva na poziciji Puteva Srbije već odvojena i kada očekujemo posetu ministarke Mihailović i u trenutku kada treba da rešavamo opremanje industrijske zone i rešavamo problem aerozagadjenja, podižemo Divčibare, proširujemo cevovod brane Stubo Rovni onda zaista ti neki stavovi o ta dva mosta gube na značaju. Ono što je oko ovog mosta na reci Gradac značajno jeste da je Grad i sve gradske strukture što je bilo do nas mi smo učinili i ako je bilo propusta u saradnji sa Srbija vodama to ćemo otkloniti. Što se tiče ovog drugog mosta u Petnici tu je moj zamenik mnogo više upućen i tu ne vidim nikakav problem iako možda naš partijski stav da taj most gde bi trebao da se gradi nije primeren za to mesto“, rekao je Gvozdenović.

On navodi da se u poslednje vreme putem društvenih mreža šire alarmantne vesti koje se odnose na rad pojedinih gradskih institucija, a pre svega Doma zdravlja.
„Imamo slučaj gde je jedno lice koje je izgubilo posao u Domu zdravlja i koje je osuđeno pravosnažnom sudskom presudom i koje ima obavezu da plati sudske troškove, prepoznatljivo lice, širi informacije da u Domu zdravlja nema dovoljno ubrusa i dezinfekcionih sredstava u momentu kada je proglašena epidemija morbila i kada jutros na Štabu imam informaciju od direktora bolnice da je zabranjena poseta pacijentima. Moram da kažem da sam u razgovoru sa Brankom Miholjčić, inspektorom saznao da su u dve kontrole konstatovali da je bilo sasvim dovoljno i dezinfekcionih sredstava i ubrusa. I ova vest podleže kaznenom zakonodavstvu i stavu 343, a to je uznemiravanje javnosti i širenje panike“, kaže Gvozdenović.

Kako kaže iz iste te kuhinje koja je bliska bivšim , ali i nekim od sadašnjih članova SNS-a poturaju se razne druge informacije, sve u cilju diskreditacije ustanova čiji je osnivač grad. Tako je , kako navodi, na meti se našao i projekat koji finansira EU, a sprovode ga Dom zdravlja i Centar za socijalni rad „Nevidljiva deca“. „ Isto to lice je pokušalo da kriminalizuje projekat navodeći neistine oko nekakvih sredstava koje su navodno podeljene. Ono što je istina i što je lako proverljivo jeste da je komisija ministarstva finansija i predstavnika Evropske kancelarije boravila u DZ i da je najboljom ocenom ocenila taj projekat. Ali izgleda da to nekom nije dovoljno. Ja želim da naglasim da se radi o deci sa ruralnih područja čija je inkluzija zadatak ovog društva . Ono što je bitno jeste da sve te informacije želimo da demantujemo i naši demanti počivaju na činjenicama“, kaže Gvozdenović.

radojica ristic

Na konferenciji za novinare govorio je i predsednik Saveta za socijalnu zaštitu SNS-a i PR projekta „Nevidljiva deca“ Radojica Rstić koji je ukazao na svu štetnost širenja lažnih informacija o samom projektu.

„Negativni komentari i dezinformacije pokušavaju da jedan ozbiljan projekat koji finansira EU diskredituju i omalovaže. Pojedinci politički motivisani pokušavaju da sve satanizuju, a ono što je najmanje korektno jeste da jedan projekat koji se bavi marginalizovanom decom sa ruralnih područja i posebnim potrebama pokušavaju da kroz najgore ljudske osobine isti osujete. Naime ovaj projekat je odobrila EU, projekat koji su pisali zaposleni u Odeljenju za razvoj GU, jedan sjajan projekat EU finansira sa 160.000 evra i koji obuhvata 60 dece iz ruralnih sredina. I sam naziv govori da su to deca koja su bila nevidljiva za sistem. Jedan takav sjajan projekat je naišao na zlurade komentare pojedinaca jer je želeo da omalovaži nosioce projekta i gradonačelnika, ali moram da kažem da u tome nisu uspeli. U proteklim godinama slilo se nekoliko miliona iz EU i grad namerava da konkuriše i za buduće projekte, ali neko ima za cilj da stvori loš marketing kod finansijera. Oni nisu svesni da čine štetu ne samo gradu već i deci koji su korisnici ovog projekta, nanose štetu NVO koje tesno saradjuju sa EU i njihovim fondovima jer im je za cilj da Valjevo stave na crnu listu, a gradonačelnika i SNS prikažu kao nesposobne, ali oni u tome neće uspeti.“, rekao je Rstić.

Ristić je obavestio novinare da je delegacija EU 26. januara imala monitoring i visoko i bez primedbi ocenila aktivnosti na projektu.

„Zaista je nekorektno da neko ovakav projekat koristi u političke svrhe za obračun. Nasuprot tome, 6. marta smo pozvani u Beograd na otvaranje novih finansijskih linija EU i grad Valjevo je prepoznat kao dobar korisnik IPA fondova zato smo pozvani da budemo tamo na uvodnoj konferenciji“, dodao je Ristić.

Na pitanje Vamedie da li su već pokrenute procedure pred zakonskim institucijama protiv lica koje je izazivalo paniku Gvozdenović kaže: „Stranka će preko svog pravnog tima razmotriti sve zakonske mogućnosti i sve zakonom dozvoljene procedure apsolutno pokrenuti. Još jednom nagalšavam u kosultaciji sa pravnicima iz stranke“.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *