Asfaltiranje deonica na brzim trakama u toku

Izgradnja brzih traka uveliko traje. Pojedine deonice već se asfaltiraju.

U svom ekspozeu  premijerka Ana Brnabić je medju prioritetnim projektima vezanim za naredni mandat Vlade navela i brze trake koje Valjevo treba da spoje sa autoputem Miloš Veliki. Radovi na ovoj deonici dugoj 18,3 km uveliko traju pa je vidljivo i da su počeli radovi na asfaltiranju .

Deonica Iverak – Nepričava gradi se sa  po dve trake u oba smera, projektovana je za brzinu do 100 kilometara na sat i povezaće Valjevo sa autoputem „Miloš Veliki“ (E-763), kao i delove Republike Srpske, odnosno Bosne i Hercegovine sa autoputem „Miloš Veliki“ i dalje preko  Koridora 10, sa Bugarskom i Grčkom.

Na trasi će se nalaziti 25 objekata, 2,5 kilometara mostova i jedna petlja, a deo ovog projekta je i potpuno uređenje reke Kolubare i vodotokova, što bi trebalo da spreči  dalja plavljenja ovog dela Srbije.

„Do Valjeva do jeseni sledeće godine stiže brza saobraćajnica. Imaćete de facto autoput. Autoput od Beograda do Valjeva,“rekao je i predsednik Srbije Aleksandar  Vučić na sajmu u Osečini.

Problem koji se pojavio već prilikom trasiranja saobraćajnice jeste eksproprijacija zemljišta o čemu je i bivši ministar saobraćaja i gradjevine Tomislav Momirović govorio naznačivši da će sve deonice koje su predvidjene za otkup biti rešene.  Vlasnici objekata svojevremeno su ušli u pregovore sa Putevima Srbije pojedinačno, smatrajući da je svaki slučaj poseban i specifičan.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *