Janković uručio poklone školama i vrtiću za Dečju nedelju

Predsednik opštine Mionica Boban Janković povodom Dečje nedelje posetio je osnovne škole „Vojvoda Živojin Mišić“ u Brežđu i „Milan Rakić“ u Mionici, kao i srednju školu „Mionica“ i vrtić „Neven“ u Mionici i tom prilikom đacima uručio poklone. Laptop, sportske rekvizite, sto za stoni tenis, televizore, lopte, digitalna zvonca, geografske karte koje će učenicima, vaspitačima i nastavnicima pomoći u nastavi.

– Ovo su zaista prelepi momenti, kada obilazite škole i  đake, a uz to ih obradujete i poklonima. Kroz razne aktivnosti nastojimo da đacima obezbedimo sve što im je potrebno da prate nastavu i stiču nova znanja. Pored škola koje smo renovirali nastavljamo da pratimo šta je  ono što nedostaje i na koji način možemo da pomognemo. U septembru sam obišao škole kada smo podelili besplatne udžbenike, a danas sam ponovo posetio đake i to baš lepim povodom, a zajedno smo uspeli da sklopimo i sto za stoni tenis – rekao je Janković.

U Mionici je za  Dečju nedelju pripremljen sadržajan i bogat program. Organizovane su mnogobrojne predstave, posete biblioteci „Milovan Glišić“, radionice, sportski turniri, koncert muzičke škole „Živorad Grbić“ i dr. Učenici iz Brežđa su za svoje  iz vršnjake iz opštine izveli predstavu „Marko Kraljević i Musa Kesedžija“ , a organizovano je i takmičnje u pripremi palačinaka.

Deci iz Mionice na raspolaganju su besplatni časovi u okviru „Centra za razvoj i obrazovanje“ iz jezika, informatike, gimnastike, glume, folklora i dr. Pored toga, imaju priliku i da treniraju fudbal, odbojku, boks, košarku, a od nedavno i karate.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *