ZORAN ĐORĐEVIĆ: SMETA IM VUČIĆ – MORALNO DNO HRVATSКE USTAŠOIDNE DRŽAVE!

Zoran Đorđević, član Predsedništva Srpske napredne stranke, reagovao je danas na odluku EU da, na predlog Hrvatske, Srbiji zabrani uvoz ruske nafte preko “Janafa”

Đorđevićevo saopštenje prenosimo u celosti:

– ​Svako ko je pomislio da je patološka mržnja hrvatske ustašoidne države prema Srbiji i njenom predsedniku, Aleksandru Vučiću, svoj vrhunac dostigla sramnom objavom na naslovnoj strani jednog neoustaškog i neonacističkog tabloida, na kojoj je predsednik Vučić, uz premijerku Italije i premijera Mađarske, poistovećen sa Hitlerom – vrlo brzo se uverio da su hrvatska mržnja i iskompleksiranost svime što je u bilo kakvoj vezi sa Srbijom zapravo bezgranične, trajne i neizlečive – jer se„Lijepa njihova“ potrudila da svoju bolesnu politiku potvrdi još jednim mrzilačkim aktom, ovaj put uperenim protiv svakog, ali baš svakog građanina Srbije lično (uključujući i one građane koji su pripadnici hrvatske nacionalne manjine u Srbiji).

​Naime, EU je usvojila osmi paket sankcija Rusiji, koji je prevashodno baziran na ograničavanje cena nafte koju Rusija izvozi u zemlje van tržišta EU. Istine radi, potrebno je reći i da je nadležna Кomisija EU prvobitno predložila da Srbija bude izuzeta iz ovog paketa mera i da može nastaviti sa uvozom ruske nafte preko Omišalja u Hrvatskoj i JANAFA (Jugoslovenskog naftovoda, građenog još u vreme bivše SFRJ, i građenog, što je posebno važno istaći, sledstveno tome – i sredstvima građana ondašnje SR Srbije), ali je na ultimativni zahtev i insistiranje Hrvatske ta odluka promenjena, pa je i Srbija obuhvaćena ovim paketom mera. Pri svemu tome, Republika Bugarska, u kojoj ruska kompanija Lukoil ima dominantni tržišni položaj, nije obuhvaćena ovim paketom – što samo potvrđuje i nastavak politike duplih standarda EU, u kojoj postoje jednaki i jednakiji, kao i oni koje je, kao što to pokušavaju sa Srbijom, potrebno dodatno „disciplinovati“, kroz pretnje, ucene i odluke koje su uperene protiv vitalnih državnih i nacionalnih interesa.

​Ostavimo po strani sada politiku EU, ona je takva kakva je, već duži vremenski period, i Srbija je iz takvog nefer i ucenjivačkog pristupa izvukla određene pouke. Ono što je posebno nisko, bedno, jadno, kukavički, i politički, i ljudski posmatrano – jeste ponašanje Hrvatske i njenog rukovodstva. Njihova patologija je uzela maha i nema granica, i ovo što su učinili predstavlja, kada se sagledaju moguće posledice po građane Srbije, akt otvorenog neprijateljstva. Moramo toga biti svesni i prema tome se tako odnositi.

Jer, nije tu suština što će Srbiji biti otežano snabdevanje naftom, što će Srbija tu naftu plaćati po višestruko uvećanoj ceni – naše rukovodstvo, a pre svih predsednik Aleksandar Vučić, već će, kao i u svemu do sada, naći rešenje, pronaći sredstva i put i način da građani Srbije mogu da normalno žive, rade, privređuju i, uprkos hrvatskom poganluku i moralnoj izopačenosti i niskosti, obezbediti da Srbija svakodnevno napreduje na svim poljima, niti je od presudne važnosti zašto EU toleriše povampireno ustaštvo u Hrvatskoj – već je tu suštinsko pitanje – zbog čega EU, „kolevka demokratije i najveći baštinik i promoter svih sloboda i ljudskih prava, tolerancije, jednakosti i solidarnosti“ dopušta jednoj, po svemu više nego očigledno neonacističkoj političkoj garnituri, da svoju bolesnu mržnju prema svemu što je srpsko, a posebno prema predsedniku Aleksandru Vučiću, iskazuje i na takav način da kažnjava ceo narod, svaku porodicu, svakog građanina Srbije. Šta je to – ako ne akt otvorenog neprijateljstva, svojevrsna i vrlo specifična agresija, sračunata na to da srpsku privredu, ali i građane Srbije, Srbiju u celini – baci na kolena!?

Nije to uspelo ni onima, mnogo silnijim od vas, ustaški bojovnici, čije ste zastave sa kukastim krstom dočekali cvećem i aplauzima, da vas podsetim na osnovu svih vaših bolesnih kompleksa, kao što vam nije to uspelo ni u Jasenovcu ni na mnogobrojnim stratištima na kojima ste ubijali Srbe, i onda, kao NDH, i pre tri decenije – kao „država“ koja je nastavljač te zločinačke politike.

Moram, na kraju, komšije, ipak da vam kažem i ovo: Samo vi radite protiv Srbije i Vučića, ali želim da vas – slepe od mržnje i potpuno potonule na moralno, anticivilizacijsko dno – podsetim, filmskim rečnikom rečeno, da posle filma „Imperija uzvraća udarac“ ide nastavak, pod naslovom „Povratak Džedaja“.

Mislite o tome – navodi se u saopštenju.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *