Centralna pešačka zona u Mionici dobija moderan izgled

Glavno šetalište i centralni park u Mionici biće u potpunosti rekonstruisani i dobiće nov izgled. Prva faza radova u kojoj će stare ploče biti zamenjene novim i ugrađeno parterno osvetljenje, vredna je 16,4 miliona dinara. Ministarstvo turizma opredelilo je 12 miliona dinara, dok će lokalna samouprava učestvovati sa 4,4 miliona dinara. Plan je da radovi na prvoj fazi budu gotovi do juna, a takođe je planirano da u drugoj fazi radova bude uređeno zelenilo i mobilijar.

“Detaljna rekonstukcija centralnog šetališta deo je našeg plana da se Mionica razvija i pozicionira kao važna i dobro uređena turistička destinacija. Ovo je projekat koji će promeniti i ulepšati ambijent Mionice. Dugo smo čekali da centralni deo Mionice dobija izgled kakav zaslužuje. Ove godine ćemo to i realizovati. U toku je i izrada projekta proširenja linijskog parka. Pred nama su brojni projekti koji će ulepšati celu našu opštinu, podići životni standard naših stanovnika i unaprediti kvalitet života”, rekao je Boban Janković, predsednik opštine Mionica.

Opština Mionica u prethodnoj godini započela  rehabilitaciju trotara u varoši. Završena je rekonstrukcija u 5 ulica, a čim dozvole vremenski uslovi radovi će se nastaviti u ulici Vojvode Mišića. Vlada Republike Srbije za rehabilitaciju trotara u Mionici izdvojila je 18,2 miliona dinara.

“Mionica je u prethodnoj godini dobila novi izgled, rekonstuisali smo oko 4 kilometara trotoara. Radili smo planski. Uskoro nas očekuje i rekonstrukcija parka, kada vremenski uslovi to dozvole. Bezbednije  i lepše ulice, rekonstruisan park, novi linijski park uz Ribnicu, Kuća Kolubarske bitke učiniće da naša varoš bude još primamljivija za turiste”, dodao je Janković.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *