Dodeljene nagrade grada Valjeva

Nagrade grada Valjeva za 2020. godinu dodeljene su sinoć u Svečanoj sali Valjevske gimnazije. Iako se nagrade dodeljuju povodom 20. marta- Dana grada Valjeva, zbog korona virusa dodela nagrada je bila pomerena na 9. avgust, kada su u sklopu „Tešnjarskih večeri“ nagrađeni najuspešniji pojedinci i kolektivi, kao i đaci generacije za školsku 2019/2020. godinu.

Nakon intoniranja himne „Bože pravde“, dobitnicima je čestitao gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković.

„Ponosan sam što sam gradonačelnik Valjeva koji će imati čast da dodeli priznanja baš vama! Vaša postignuća zavređuju da im ukažemo dužno poštovanje i ponosni smo što smo vaši sugrađani!

Nagradu ćemo posthumno dodeliti našem pokojnom vladiki Milutinu, kao još jedan čin dubokog poštovanja koje osećamo prema njemu i prema svemu čime je zadužio Valjevo!

Hoću da verujem da je ovo poslednji put da nam epidemija diktira živote! I sami možemo doprineti da se 2020. i 2021. godina ne ponove u epidemiološkom smislu, tako što ćemo nastaviti da se vakcinišemo u što većem broju!

Siguran sam da u ovom trenutku nastaju brojna dela kojima ćemo se ponositi u godinama koje dolaze. I svi vi, današnji dobitnici nagrade grada Valjeva, kao i najbolji đaci Valjeva u školskoj 2019/2020. godini imate našu podršku da nastavite sa dobrim rezultatima“, rekao je gradonačelnik Gojković.

Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković i predsednica Komisije za dodelu nagrada dr Zorica Jocić su potom uručili diplome dobitnicima.

Nagrade grada Valjeva su dodeljene:

  1. u oblasti obrazovanja i vaspitanja: VELjKU ĆIROVIĆU, profesoru matematike
  2. u oblasti stvaralaštva i postignuća učenika i studenata  dve nagrade: MARIJI OBRADOVIĆ, učenici i ANDREI KABIĆ, studentu
  3. u oblasti zaštite životne sredine: KLUBU ARS NOVA IZ VALjEVA
  4. u oblasti medicine i brige o zdravlju  dve nagrade: DR SNEŽANI ARSENIJEVIĆ, doktoru medicine i specijalisti infektologije i DR BRANKI ANTIĆ, doktoru medicine i specijalisti Opšte medicine,direktorki Doma zdravlja Valjevo
  5. u oblasti socijalne zaštite i humanitarnog rada dve nagrade: UDRUŽENjU RODITELjA DECE, OMLADINE I ODRASLIH SA SMETNjAMA U RAZVOJU „ZAGRLjAJ“ VALjEVO i GABRIJELI ŠIPOŠ, predsedniku Udruženja Građana za pomoć i podršku osobama sa Autizmom
  6. u oblasti humanosti dve nagrade: VLADIMIRU DIMITRIJEVIĆU, glavnom tehničaru kućnog lečenja u Domu zdravlja Valjevo i koordinatoru vakcinalnog punkta u vreme COVID-19 i TIMU KOVID AMBULANTE – ODSEK ZA TESTIRANjE (Ognjen Andrić, Kristina Radovanović, Milena Matić, Saša Janić, Dragica Savić i Vladimir Đorđević)
  7. u oblasti umetnosti i  kulture: VALjEVSKOJ KULTURNOJ MREŽI VAKUM VALjEVO
  8. u oblasti čuvanje i negovanje tradicije valjevskog kraja: DRAGOMANU MEDULOVIĆU PROKI, koreografu i RADU OBRADOVIĆU, majstoru za izradu frula i dvojnica
  9. u oblasti sporta  dve nagrade: VETERPOLO KLUBU „VALIS“ i DEJANU MIZDRAKU, košarkaškom sudiji, učesniku u polumaratonu i trijatlonu

Ove godine dodeljene su i dve specijalne nagrade za životno delo posthumno episkopu valjevskom Milutinu, a Valjevskoj gimnaziji za afirmaciju Valjeva.

Starešina manastira Jovanja, otac Mihailo je primio nagradu u ime Eparhije valjevske, a u ime Gimnazije direktor škole Predrag Jevtić.

Dr Branka Antić se potom obratila, u ime dobitnika i zahvalila svom timu i svim zaposlenim radnicima Doma zdravlja, ali i svim zaposlenim u zdravstvenom sistemu Valjeva, koji su se tokom najtežeg perioda pandemije virusa korona borili za zdravlje građana.

Nagrađeni đaci generacije su:

  1. Đurđa Simić, Prva osnovna škola.
  2. Marija Janković, OŠ „Vladika Nikolaj Velimirović“,
  3. Sofija Nenadović, OŠ „Andra Savčić“,
  4. Marija Petrić, OŠ „Nada Purić“
  5. Nađa Simić i Janko Gođevac, OŠ „Sestre Ilić“
  6. Marko Paramentić, OŠ „Milovan Glišić“
  7. Luka Simeunović, OŠ „Desanka Maksimović“
  8. Marija Obradović, Osnovna muzička škola „Živorad Grbić“
  9. Marijana Marković, OŠ „Ilija Birčanin“
  10. Ana Simić, OŠ „Dragoljub Ilić“
  11. Sofija Kovačević, OŠ „Prota Mateja Nenadović“
  12. Ivan Vasiljević, OŠ „Miloš Marković“
  13. Lazar Lazarević, OŠ Valjevske gimnazije
  14. Ana Radovanović, OŠ „Sveti Sava“
  15. Marko Dević, Tehnička škola Valjevo
  16. Bojan Petrović, Ekonomska škola Valjevo
  17. Marija Krunić, Poljoprivredna škoal sa domom učenika „Valjevo“
  18. Mladen Mirković, Medicinska škola „Dr Miša Pantić“
  19. Julija Božanić, Srednja muzička škola „Živorad Grbić“
  20. Milica Višić, Valjevska gimnazija

Kamerni hor „Abraševića“, kojim je dirigovao prof. Dragan Vasiljević je otpevao pored himne i i moto „Abraševića“ i time uveličao ovaj događaj.

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *