Bojevo gađanje u avgustu

Iz Vojne pošte 9845 Valjevo stiglo je obaveštenje o izvođenju  pešadijskog gađanja na poligonu strelišta „Sedlari“. Jedinice Vojske Srbije će tokom avgusta izvoditi pešadijska gađanja od 16. do 31. avgusta, osim u dane vikenda od 07.00 do 22.00 časa na poligonu – strelišta  „Sedlari“, u zoni levo: sedlo Brdo (kota 352 metra) – M. Bobije i desno: brdo Ruika (kota 345 metra) – brdo Bobija (kota 454 metara). Potrebno je da se najkasnije jedan čas pre početka gađanja u navedene dane evakuiše stanovništvo i stoka iz navedenog opasnog područja i zabrani kretanje do jedan čas po završetku gađanja. Iz tih razloga u vreme izvođenja gađanja u terminima od sedam do 22 časa zabranjuje se kretanje, zadržavanje kao i boravak ljudi, stoke, motornih vozila i stočnih zaprega, na deonici puta: Male Bobije-Bobije-kota 430 (raskrsnica puteva: Lelić-Strmna Gora-Sedlari).

Granice opasnog područja biće obeležene velikim crvenim barjacima, a na prilaznim putevima biće postavljeni stražari čije se komande moraju bezuslovno poštovati. Obezbeđenje neće dozvoljavati saobraćaj na navedenoj deonici puta. Početak i završetak gađanja označavaće se sirenom i to sa tri duga zvučna signala. Završetak gađanja označiće se skidanjem crvenih barjaka i povlačenjem stražara.

U periodu od 1. do 15. avgusta 2021. godine na poligonu – strelištu „Sedlari“ neće biti realizacije gađanja u cilju obezbeđivanja uslova da lica koja poseduju parcele u opasnom području mogu bezbedno seći drva za ogrev.

Upozorava se stanovništvo da je najstrože zabranjeno svako prikupljanje i diranje nerasprsnutih zrna i njihovih delova, jer je to opasno po život. Pri nailasku na takva zrna svako lice je dužno da o tome odmah obavesti najbliže organe policije ili najbližu komandu Vojske Srbije.

Vojska Srbije neće snositi odgovornost za nesrećne slučajeve koji mogu nastati diranjem nerasprsnutih zrna i njihovih delova.

/leparecvaljeva

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *