Manifestacija „Dani kupine“ u nedelju na Stavama

Tradicionalna manifestacija „Dani kupine“ po 13. put održaće se 25. jula 2021. godine na Stavama.  U takmičarskom delu učestvovaće  više od 20 proizvođača kupine, najavljeno je na danas održanoj konferenciji za novinare tim povodom.

Izložba kupina i njihovih proizvoda počinje u 10 sati, svečano otvaranje manifestacije zakazano je za 11.30, nakon čega sledi kulturno – umetnički program, a proglašenje pobednika i dodela nagrada je u 13.00 sati.

„Agenta je sačinjena tako da bude raznovrstan program koji počinje izložbenim delom kupine, a biće tu i narodnog stvaralaštva, prodaja izložbenog dela slanog i slatkog, proizvoda od kupina, zimnice, starih zanata. I ova manifestacija je posveća mladima koji su ostali na selu i oni koji su namerili da se u budućnosti bave proizvodnjom kupine i maline“, naglasila je Lepa Pirgić, predsednik Udruženja „Zagrljaj“.

Biće održani i prateći programi, kao što su medicinsko selo, narodno stvaralaštvo, reli trke džipova, sportske aktivnosti i Gastro fest. Predsednik Mesne zajednice Stave Slobodan Petrović je poručio da svi zainteresovani za Gastro fest se mogu prijaviti na dan održavanja manifestacije, kao i da su pripremljene tri nagrade po kategorijama za spremanje gulaša.

Stručne ekipe Poljoprivredne savetodavne i stručne službe Valjevo zajedno sa predstavnicima Mesne zajednice obišli su prijavljene kupinjake za takmičenje, od kojih će najbolji biti nagrađeni, najavio je direktor Poljoprivredne savetodavne i stručne službe Valjevo Svetislav Marković.

„Ovo je veoma bitna manifestacija ne samo za Stave i okolinu, nego za ceo Kolubrski okrug. Valjevski kraj je prepoznatljiv po uzgoju malina i kupina i ova voćna vrsta ima svoju budućnost, a ovo je lep način da podržimo ovu manifestaciju. Ove godine će biti više od 20 izlagača i imamo dve kategorije nagrada. Jedna je za kvalitet izloženih plodova, a druga je za kvalitet i način rada na samim kupinjacima“, rekao je Svetislav Marković.

Marko Jovanović iz Sportskog saveza Valjevo, najavio je gradsko finale koje će se održati na Stavama i izrazio zadovoljstvo što će učestvovati u bogatom programu predviđenom za manifestaciju „Dani kupine“.

„Mi smo odradili četiri kvalifikaciona turnira i gradsko finale je organizovano sada na Stavama. Tu će se pojaviti najbolje ekipe sa tih turnira, a pobednik će se plasirati na regionalno takmičenje, koje je polovinom avgusta planirano da se održi na Divčibarama. Ja bih se zahvalio organizatorima na svemu što su nam obezbedili, za podršku i logistiku. Takođe, najavljeno je lepo vreme, tereni su spremni, tako da mi očekujemo kvalitetna sportska nadmetanja što se tiče našeg dela, ali i celokupnu manifestaciju sa ovim bogatim sadržajem“, naglasio je Marko Jovanović.

Manifestacija „Dani kupine“ održava se u organizaciji Udruženja „Zagrljaj“ i Mesne zajednice Stave, pod pokroviteljstvom grada Valjeva, a uz podršku Sportskog saveza Valjeva, Poljoprivredne savetodavne i stručne službe Valjevo, Privredne komore Valjevo, Turističke organizacije i velikog broja donatora i sponzora.

Organizatori su pozvali građane da dođu u što većem broju, podrže i učestvuju na manifestaciji „Dani kupine“ i uživaju u izuzetno kvalitetnom i bogatom programu

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *