Besplatni udžbenici za 98 mioničkih prvaka

 

 

Svim prvacima u svih 36 naselja, opština Mionica je po peti put za redom obezbedila besplatne udžbenike. Za ovaj program budžetom je opredeljeno 980 hiljada dinara. Upisano je 98 prvaka do sada, a moguće je da će se broj povećati do početka školske godine. Zahvaljujući sredstvima Vlade Republike Srbije, mionički prvaci će ove godine napisati svoja prva slova u rekonstruisanim i modreno opremljenim školama.

Na inicijativu predsednika Bobana Jankovića, besplatna podela udžbenika za prvake u mioničkoj opštini započela je 2017. godine. Ova praksa nastavljena je i ove godine, kada će mionički prvaci po peti put za redom dobiti besplatne udžbenike.

-Besplatnim podelom udžbenika za prvake hteli smo da olakšamo roditeljima. Znamo koliko ulažu u obrazovanje svoje dece. Brinemo o našoj deci. Zahvaljujući sredstvima Vlade Republike Srbije u rekonstrukcije mioničkih škola uloženo je preko 360 miliona dinara. A u planu je rekonstrukcija osnovnih škola u Gornjoj i Donjoj Toplici. Preko opštinskog Centra za razvoj i obrazovanje besplatno su dostupni mnogi sadržaji za edukaciju. Činimo sve kako bi naša deca imali što bolje uslove za školovanje-rekao je predsednik opštine Mionica Boban Janković.

Janković je dodao da je obrazovanje najmoćnije oružje i da se mora ulagati u edukaciju i usavršavanje mioničkih đaka.

-Deca tokom školovanja razvijaju svoje misli, ophođenje prema drugima i pripremaju se za nova životna iskustva. Zato su im potrebni pozitivni primeri i najbolji uslovi za školovanje i odrastanje. Boljim obrazovanjem gradimo i najbolju budućnost Mionice-kazao je Janković.

Opština Mionica je za više od 900 mioničkih osnovaca obezbedila šesti put za redom i besplatan ulaz na bazene Sportskog centra „Mionica“ u  selu Mionica. Preko opštinskog Centra za razvoj i obrazovanje, učenici mioničkih škola su u mogućnosti da pohađaju besplatno časove glume, plesa, jezika, programiranja i drugo. A lokalna samouprava je od početka ove godine besplatno uručila 27 kolica za decu i 28 auto sedišta, a za  27 porodilja isplaćena je jednokratna pomoć u iznosu od 40 hiljada dinara.

Besplatni kompleti udžbenika će mioničke prvake sačekati prvog dana školske godine, čime će im opština Mionica na najlepši način čestitati polazak u školu.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *