Imunizacija građana Valjeva biće nastavljena i tokom Prvomajskih i Uskršnjih praznika

Imunizacija građana Valjeva biće nastavljena i tokom Prvomajskih i Uskršnjih praznika u holu Centra za kulturu. Svi građani koji žele da se vakcinišu, a nisu prijavljeni putem eUprave ili telefonima za imunizaciju, mogu od 8 do 15 časova svakog prazničnog dana iskoristiti priliku da obave imunizaciju.

Prema rečima dr Zorana Živkovića koji rukovodi Timom za imunizaciju Opšte bolnice Valjevo, veoma je značajno biti na raspolaganju i tokom praznika građanima jer upravo u periodu opuštanja i porodičnog okupljanja, mnogi mogu da odluče da urade nešto dobro za svoje zdravlje. Iako su po prvi put u istoriji srpskog zdravstva sekundarni i tercijarni nivo zdravstvene zaštite preuzeli obavezu organizovanja i sprovođenja vakcinacije stanovništva, medicinari Opšte bolnice Valjevo su u prijatnom ambijentu hola Centra za kulturu uspešno dali doprinos imunizaciji. Do sada je Sinofarm vakcinom imunizovano 1881 lice, a revakcinisano 1413 osoba. Za Fajzerovu vakcinu se opredelilo 215 sugrađana, a za izbor AstraZeneka odlučilo se 58 ljudi.

Vakcinalni punkt u hotelu „Grand“ neće raditi za Uskršnje praznike – od petka do ponedeljka, a građani kojima je termin za revakcinu u petak treba da dođu u ponedeljak u prvu smenu. Revakcinacija od subote i nedelje prebacuje se za utorak u prvoj smeni (od 8 do 13.30 časova). Sugrađani kojima su termini za revakcinu u ponedeljak i utorak primiće je istog dana, ali u popodnevnoj smeni – od 14 do 20 časova.

Revakcinacija meštana Miličinice je u subotu 1. maja u zgradi osnovne škole. Služba polivalentne patronaže će davati drugu dozu u kućnim uslovima svim prazničnim danima osim nedelje. Patronaža će posle Uskršnjih i Prvomajskih praznika krenuti i sa davanjem prve doze Sinofarma na terenu za prijavljeno stanovništvo. U toku sledeće nedelje drugu dozu primiće i meštani Vragočanice u zgradi škole.

Radno vreme КOVID ambulanti u Novom naselju (odrasli) i na Petom puku (deca) za vreme praznika, od petka do utorka, biće od 8 do 20 časova. U centralnoj zgradi Doma zdravlja biće organizovano dežurstvo od 8 do 18 časova.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *