Šesta sednica Skupštine grada Valjeva

Juče je održana šesta sednica Skupštine grada Valjeva u Centru za kulturu uz poštovanje svih protivepidemioloških mera zbog Korona virusa.

Odbornici u Skupštini grada Valjeva usvojili su dopunu Odluke o određivanju naziva ulica i drugih delova naseljenog mesta Valjevo. Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave dalo je saglasnost gradu Valjevu, Komisiji za određivanje naziva ulica, trgova, gradskih čeetvrti, zaselaka i drugih naseljenih mesta na predlog o izmeni Odluke o određivanju naziva ulica i drugih delova naseljenog mesta Valjevo, koji se odnosi na novi naziv „Ulica Slobodana Lazića – Cimera“. Odlukom se predložila promena naziva opisanog dela trase postojeće ulice „Birčaninove“ i promena naziva dela postojeće ulice „Rajićeve“ , tako da se navedenoj trasi menjaju postojeći nazivi ulica i određuje naziv „Ulica Slobodana Lazića – Cimera“.

Usvojen je predlog zaključka sa izveštajem o neizmirenim obavezama Zdravstvene ustanove Apoteka „Valjevo“ na dan 31.12.2020. godine i utvrđen predlog Odluke o prihvatanju izmirenja neizmirenih obaveza ZU Apoteka „Valjevo“ čiji je osnivač grad Valjevo. Na osnovu Izveštaja o sprovedenom postupku kontrole nad radom i poslovanjem zdravstvenih ustanova od 13.10.2020. godine, utvrđeno je da kod ZU Apotekarska ustanova „Valjevo“, nastupila trajna nesposnobnost plaćanja i prezaduženost. Navedenim Izveštajem iskazana su dugovanja za obaveze i poslovanja – obaveze prema dobavljačima i obaveze prema zaposlenima. ZU Apoteka „Valjevo“ na dan 31.12.2020. godine iskazala je obaveze za neisplaćene zarade za zaposlene, troškove za dolazak na rad i odlazak sa rada zaposlenih, dela neisplaćene jubilarne nagrade i obaveze ustanove prema dobavljačima u iznosu od 7.167.919,37 dinara.

Kolubarski Info

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *