Sednica Gradskog veća

Na današnjoj sednici Gradskog veća je konstatovana ostavka načelnice Gradske uprave Jelice Panjković-Tešić i doneto rešenje o njenom prestanku rada na položaju načelnika Gradske uprave grada Valjeva.

Za vršioca dužnosti načelnika Gradske uprave je postavljen Nebojša Petronić (1974), pravnik iz Šapca. Prema Zakonu o lokalnoj samoupravi i Statutu grada Valjeva, na mestu vršioca dužnosti može biti najduže tri meseca, a Gradska uprava će u međuvremenu raspisati konkurs za izbor novog načelnika i zamenika načelnika Gradske uprave. I zamenica načelnika Gradske uprave Dragana Đenić je krajem 2020. godine otišla u penziju, pa je bilo neophodno što pre postaviti v.d. načelnika, kako ne bi bilo zastoja u obavljanju poslova Gradske uprave Valjeva.

„Obavili smo razgovore sa nekoliko kandidata. Nije bilo obostrane želje za saradnjom i potražili smo rešenje van Valjeva. Nebojša Petronić je obavljao funkciju načelnika Opštinske uprave u Vladimircima i bio je pomoćnik predsednika opštine u Bogatiću. Radio je u sudu u Šapcu. U pitanju je čovek sa velikim iskustvom i siguran sam da će ovaj posao obavljati na najbolji mogući način“, rekao je gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković, obrazlažući predlog za postavljanje v.d. načelnika Gradske uprave Valjevo.

Kolubarski Info 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *