Usvojen budžet grada Valjevu u iznosu od 3,067 milijardi dinara

Nakon višečasovne rasprave, skupština grada  Valjeva  usvojila je budžet za 2021. godinu, u iznosu od 3,067 milijardi dinara. Od 63 amandmana, koje je podnela koalicija SPS-JS, usvojeno je 14, tako da su i valjevski socijalisti svojim glasovima podržali budžet. 

Budžet Valjeva  za 2021. godinu u iznosu je od 3,067 milijardi dinara. Glavne zamerke opozicije u Skupštini uglavnom su bile kao i ranijih godina – zamerke na pozicije poput poljoprivrede, aerozagadjenja, infrastrukture. 

Šef odborničke grupe SNS-a,  Radojica Rstić , rekao je da je ovaj budžet pokazao svu odgovornost novog gradskog rukovodstva.  Odbornici Socijalističke partije Srbije  podeli su čak 63 amandamana na Odluku o budžetu, a skupština je prihvatila 14. 

Lazar Gojković, gradonačelnik Valjeva,  naglasio je da Valjevce,  izmedju ostalog,  u narednoj godini očekuju izgradnja saobraćajnice u industrijskoj zoni kao preduslov za dolazak investitora, izgradnju ulice Vuka Karadžića, spratna garaža u Karadjordjevoj, brojni planvi regulacije, postrojenja za preradu otpadnih voda, ulaganje u Toplanu, izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže, ulaganja u sport i kulturu i pre svega gradsku infrastrukturu. 

„Ne možemo biti nerealni i nerealno planirati budžet,  jer time direktno ugrožavamo realizaciju. Pandemija korona virusa mnogo je uticala na činjenicu da nam je budžet restriktivniji. On jeste restriktivan, ali ima i svoju razvojnu komponentu. Ta komponenta pre svega zavisi od našeg rada i truda, potom od saradnje sa republikom i ponovo epidemiološkom situacijom. Nije nikakav problem da kad se pandemija završi i ukoliko se sredstva povećaju uradimo rebalans budžeta. Mi nismo dobili poverenje gradjana da bismo ulepšavali stvari i šminkali budžet, obećavali stvari koje se neće desiti. Ovde je danas mnogo puta pominjana reč „realno“. Mi smo dobili poverenje gradjana da pokrenemo ovaj grad i zato moramo mnogo da radimo, a ne da životarimo.  Za ova četrii meseca koliko smo ovde, moram reći da je to kratak period za krupne investicione promene, ali dovoljno da nastavimo u jednom dobrom pravcu. Pandemija umnogome menja i sliku i mogućnosti . Ono što želimo i ovim budžetom jeste da se ovaj grad gradi i razvija“, kaže Gojković.

Uskoro sledi opširnije…

 

Kolubarski Info

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *