Štab za vanredne situacije 8. oktobar

Štab za vanredne situacije grada Valjeva je na danas održanoj sednici, doneo naredbu kojom se nalaže dosledno sprovođenje Zaključka Štaba od 17.09.2020. godine, koji se odnosi na odlaganje održavanja svih manifestacija u gradu Valjevu do stvaranja povoljnije epidemiološke situacije.

Naredba je doneta na osnovu predloga Stručno-operativnog tima za zaštitu i spasavanje od epidemija, kojom je potvrđena odluka od 17. septembra da se manifestacije odlažu do povoljnije epidemiološke situacije.

Odlaganje brojnih manifestacija koje su tokom ove godine trebale da se održe u našem gradu, kao i Festivala duvan čvaraka koji je trebao ovog vikenda da se održi, isključivo za cilj ima zaštitu života i zdravlja građana, ali i da se sačuva zdravstveni sistem u našem gradu.

Zato iz Štaba za vanredne situacije apeluju na građane da poštuju odluke, jer je svima u interesu da se život što pre vrati u normalne tokove i zato je potrebno razumevanje, jedinstvo i poštovanje mera.

Mere se donose na preporuku nadležnih i stručnih organa, koje u našem gradu predstavljaju zdravstveni radnici i nadležni iz Zavoda za javno zdravlje u Valjevu, Doma zdravlja, Bolnice, republičkih i gradskih inspekcija i ostalih institucija.

Takođe, preporuke Kriznog štaba Srbije kojim se ovih dana pooštravaju mere u čitavoj Srbiji dovoljan su pokazatelj da je epidemiološka situacija u celoj zemlji i dalje nestabilna. Ove odluke, iako nepopularne u narodu, u našem gradu daju dobre rezultate, jer je broj novoobolelih već nekoliko dana jedan ili nijedan sugrađanin.

Kolubarski Info

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *